top of page
perron rigot tattoo wax exempel

PATENTERAD FORMEL FÖR TATUERAD HUD

Vad händer på tatueringstudion?

Alla som någonsin har varit hos en tatuerare vet att före varje tatuering brukar tatueraren ta en rakhyvel och raka området. Vi hudterapeuter vet, att varje rakning är en påfrestning för huden, som i detta fall ofta utsätts t.o.m för torr rakning. Resultatet kan bli en irriterad hud innan tatueringen ens har påbörjats.

Redan Nästa timme börjar håret växa tillbaka med ett trubbigt stubb, för att inte nämna allt stickande och kliande under skiyddsplasten.

Varför och hur bleknar tatueringar?

Tänk på tatueringar som en bild bakom ett glas. Översta hudlagret kallas för epidermis och anses vara glaset framför en tatuering, då tatueringen är skapat i ett undre hudlager – dermis.

Epidermis är det lagret som samlar döda hudceller och får tatueringen att se bleknad ut. Beroende på området på kroppen, kan även hår dölja helt eller delar av tatueringen. Det kan förstöra det fina med en tatuering och gömma den helt.

Det är allmänt känt att med tiden så bleknar tatueringar och förlorar dess livfullhet, huden är ju trots allt ett levande organ som förnyar sig. Det rekommenderas därför att man förstärker tatueringen efter ca 10 år. Innan dess är det viktigt att kontinuerligt exfoliera och återfukta huden för att bibehålla wow-effekten av tatueringen.

Hårborttagning är då en viktig del i detta, speciellt på områden där man har en tätare hårväxt. Det bästa alternativet för en komplett omvårdnad är att vaxa det tatuerade området. Vaxning ger direkt exfoliering och komplett hårborttagning. Det är också åtta gånger skonsammare för huden än rakning.​

Det är dock inte alla vax som fungerar. Fel slags vax kan till och med bleka tatueringen ytterligare.- Vi på byMika har fått vara med om en världsnyhet. Perron Rigot är det första märket någonsin att ta fram en specialanpassad behandling. som vi använder. Du kan vara bland de första vid världspremiären av en ny unik komplett behandling.

bottom of page