top of page
intimvaxning brazilian manzilian med bedövning

bRAZILIAN

MANZILIAN

HOLLYWOOD

SMÄRTFRI VAXNING
MED BEDÖVNINGSSPRAY

Vi använder en revolutionerande ny produkt som tar bort hår så korta som 1,5 mm. Du behöver således inte vänta på en ny vaxning till att håret har växt 3-5 mm långt. Vid första  vaxning rekommenderar vi dock att håret är ca 5 mm långt.

 

Bedövning - Endast hos oss

När vi pratar om smärtfri vaxning är det inte bara ett löfte som sedan inte stämmer - hos Mika Marin Sthlm är vaxningen nästintill smärtfri.

Lokalbedövning (lidokainspray 50%) eliminerar upp till 70 procent av smärtan. Det kvarvarande obehaget som några upplever är intensiv, men väldigt snabbt övergående (någon sekund).  Den mycket potenta sprayen verkar lika snabbt som en tandläkarbedövning. Du som är extra känslig och vill verkligen inte känna något kan dessutom göra en förberedande extra bedövning hemma ca en timme innan vaxningen. På denna sida hittar du instruktioner om hur går tillväga.

Sweet Cotton

är Perron Rigots nya koncept för bodyvaxning för dig som upplever vaxningen smärtsam. Sweet Cotton vaxet innehåller naturligt bedövande ämnen och vårdande komponenter. Den nya sammansättningen gör att vaxet fastnar endast i håret och lämnar huden mjuk utan den klibbiga känslan. Vi avlägsnar vaxet med mjuka bomullsremsor istället för syntet och det hela avslutas med en lugnande och återfuktande efterbehandling. Våra kunder bedömer denna metod som märkbart mindre smärtsam än vanlig vaxning.

Vi är specialister på killar

MANZILIAN eller BROZILIAN :: Vanliga vaxningskurser ger oftast kompetens endast för kvinnlig intimvaxning. Det är också den vanligaste anledningen till att de flesta salonger inte erbjuder Brozilian, även kallat Manzilian. Jag är utbildad specialist inom manlig intimvaxning. Vaxningen kan innebära, att man tar bort allt hår både framme och bak eller att man lämnar ett litet område hår precis ovanför könet. Lämnar man lite kvar kan det vara för att smärtkänsligheten är något högre precis ovan könet eller så tycker man helt enkelt att det är snyggare så. Det är du som bestämmer.

Vi kan även tjejer

BRAZILIAN  eller HOLLYWOOD :: Intimvaxning kallas ofta generellt för Brazilian men uttrycket Brazilian innebär egentligen en vaxning där man tar bort allt hår framme och bak, men lämnar ett litet streck ovanför könet kvar.  En vaxning där man tar bort allt hår framme och bak heter faktiskt Hollywood. Den är också den allra populäraste vaxningen hos båda könen. Det är du som bestämmer vilken vaxning du vill ha. Vi har både manlig och kvinnlig personal.

sweet cotton
olika intimvaxning resultat

EXEMPEL  på olika vaxningar

VARNING! Bilden innehåller 

blottade könsorgan

cotton

"Vanlig" kroppsvaxning & grooming

Självklart kan du vaxa vilken del av kroppen du vill som en enda vaxning eller som ett tillägg till din intimvaxning. Bedövning kan dock inte användas på de delar av kroppen man använder remsvax.

VI VAXAR

Intimvaxning
Skinkor
Armhålor
Ben
Armar
Axlar
Rygg
Bringa
Mage
Ögonbryn
Överläpp
Näsborrar
Pormaskvaxning
All Inclusive
mika was here

PRISER

bedova

VAD SKER VID VAXNING

När kan man vaxa sig?

När som helst då håret på området som ska vaxas är minst 1,5 mm långt, men för allra bästa resultat får man vid ca 5 mm. Första gången ska du vara beredd att kanske inte exakt alla strån följer med. Detta beror på att håret växer i olika faser och vissa av dem är för korta för att dras bort.

 

Kvinnor kan också notera, att smärtkänsligheten är som lägst en vecka innan och en vecka efter mens. Det är inte farligt, men kan göra mycket ont att vaxa sig under pågående mens.​ Om du ändå vill göra det, vänligen använd tampong eller menskopp.

Innan behandlingen

Det är till en stor fördel att göra en peeling på området dagen innan, men absolut inget måste. Samma dag någon timme innan duschar du och rengör området som ska vaxas med (intim)tvål och vatten. Använd inga krämer efteråt.

Om du vill minska smärtan, så tar du ca en timme innan behandlingen två värktabletter med olika verksamma substanser (t.ex. paracetamol och ibuprofen). Ta inte preparat med acetylsalicylsyra, inte heller preparat med koffein.

Om du vill använda dig av bedövning vid vaxning av intimområde eller axiller så kan du köpa en stark lidokain bedövningsspray på salongen till en extra kostnad om 99 kr.

 

Om du är mycket känslig för smärta, kan du även göra en förberedande extra bedövning hemma. Då känner du verkligen ingenting. Då köper du på apoteket en kräm som innehåller både lidokain och prilokain, exempelvis Tapin eller Emla. Dessa kostar 50-80 kr. Applicera hela tuben på området som ska vaxas ca en timme innan behandlingen. Fodra sedan ett par tajta trosor/kalsonger (dessa ska täcka hela området som ska vaxas, dvs ej string) med plastfolie och ta dessa på dig. Låt dem sitta på tills du kommer till mig. Du kommer att känna värme på området, det är normalt. Packa med dig ett par underbyxor, som är av bomull och så lösa som möjligt.

Drick inte kaffe, energidryck, alkohol eller mjölk på minst fyra timmar innan behandlingen. Dessa ökar risken för små blödningar eller minskar bedövningens effekt.

Under behandlingen

När du vaxar dig för första gången är det helt normalt att vara lite nervös. Men väljer du att göra vaxningen under bedövning, kommer det inte att göra ont. Vi börjar med att prata om hur du vill ha det. Det är viktigt att du är rak  i kommunikationen med mig och talar om för mig exakt hur du vill ha det. Det finns inga frågor som är dumma eller för intima. När vi är klara över hur du vill ha det, lägger du dig på en behandlingsbänk.

Nu är det viktigt, att du försöker slappna av. Det kan vara lättare sagt än gjort, men spänner du musklerna eller rycker kraftigt emot kan hårstråna brytas av istället för att ryckas loss med roten. Detta är inte farligt, men ger ett avsevärt sämre och mindre hållbart resultat. Du är i trygga händer och jag är lyhörd om du behöver ta en liten paus eller dricka ett litet glas vatten. 

Intimvaxning brukar ta mellan 15 och 45 minuter beroende på diverse faktorer. Första gången och särskilt manlig vaxning tar lite längre tid då alla kroppar måste behandlas lite olika, redan andra gången går det fortare då jag lärt mig hur din kropp fungerar.

När vi är klara ber jag dig att känna efter med fingrarna och titta med hjälp av spegeln om du ser eller känner några strån jag har missat. Vid allra första vaxningen följer kanske inte de allra kortaste stråna med, men till 98% ska håret vara borta även första gången. Därefter får du en lugnande olja som en efterbehandling. Efterbehandlingen ska helst sitta helst 4-8 timmar innan den tvättas av.

Efter behandlingen

De nästkommande dagarna använder du lösa underkläder av bomull och undviker att smuts kommer på området. Undvik all typ av friktion. Använd lösa byxor (eller kjol) direkt efter behandlingen. Första natten sover du naken mellan rena lakan.

Nu måste din hud få vila efter påfrestningen vaxningen orsakat. Dina hårsäckar står nämligen helt öppna några dagar och är mottagliga för smuts och inflammation. Om det verkar som att du får röda prickar efteråt, kan dessa behandlas med vår Ingrowth Inhibitor som förhindrar inåtväxta hårstrån och dödar bakterier. Hårsäckarna försluts successivt inom 1-3 dagar. Du ska  inte duscha, sola eller basta, träna eller ha sex under de första åtta timmarna efter vaxningen. Solning och badande i klorvatten ska undvikas minst ett dygn.

Vid första duschen ska du tvätta dig med endast vatten och badda dig torr på det vaxade området. Om området är väldigt rött eller känsligt, kan du använda Ingrowth Inhibitor på området, men normalt ska det kännas bra. Känns det torrt. smörj området med ultrahydrativa Soft Kitty.

​Redan dagen efter märker du hur len din hud är nu. Fördelen med vaxning är, att hårstråna förfinas för varje vaxning och det hårda, kliande fula stubb blir ett minne blått. Ju fler gånger du vaxar dig, desto glesare, tunnare, ljusare och långsammare blir återväxten, som kan avta nästan helt till slut. Du får inte raka dig mellan vaxningarna!

Beroende på hur snabbt ditt hår växer åter, är det dags för en ny behandling efter 4-6 veckor. I början, särskilt efter första gången kan den andra behandlingen vara aktuell redan efter en månad. Detta blir mer sällan ju fler gånger man vaxar.

Om irritation uppstår

Skulle det uppstå en allergisk reaktion bör du kontakta din läkare. Detta är dock extremt ovanligt. Normalt återgår de flesta till det normala redan dagen efter.

Ingen rakhyvel på området

När håret växer tillbaka så är det tunnare och icke-trubbigt. Till nästa vaxning ska stråna blivit ca 3 mm. långa. Under tiden ska du absolut inte raka dig på området. Rakning stimulerar hårväxten och gör vaxningens långsiktiga effekter verkningslösa. 

Bedovning
ingrowth inhibitor

SNABBA FRÅGOR & SVAR om intimvaxning

Gör det ont?

Vid bedövning, inte det minsta. Vid första gången är smärtreduceringen något lägre, dock.

Hur länge är jag hårfri?

4-8 veckor

Blir inte huden irriterad av detta?

Det är ovanligt. Lite rodnad och känslighet kan förekomma.

Kan det vara farligt att vaxa sig?

Nej, om du inte tillhör en riskgrupp.

Kan jag vaxa mig under mens?

Vi rekommenderar att du väntar tills mensen är över då smärtkänsligheten och mottagligheten för infektioner är då som högst. Du kan dock göra det om du är beredd på detta.

Kommer jag att vara röd?

Det kan hända, men varar bara någon timme. 

Men tänk om jag får stånd?

Kroppens nerver reagerar ibland på ett sätt som vi inte menar och det är inget konstigt. Om du bedövar dig är det inte ens sannolikt att det händer. Men skulle det hända, är det bara till fördel då huden blir automatiskt spänd och vaxningen går snabbare.​

När kan jag ha sex efter vaxningen?

Det är högst individuellt. Vissa har det samma dag. Jag rekommenderar dock  24 timmars uppehåll.

Varför inte raka istället?

 • Rakning tar tid varje dag

 • Rakning ger rakfinnar och ibland sår

 • Rakning ger en snabb och trubbig utväxt

 • Rakning stimulerar hårväxten, ju mer du rakar destor mer växer det

 • Du är alltid redo för fight utan att behöva tänka på det

Varför inte laser eller IPL?

Laserbehandling eller IPL ger upp till 85% permanent hårborttagning under många år. Det är ett ypperligt alternativ för den som har en tålig hud. IPL kan dock ge brännskador och till och med ärr för den som har en känslig hud och i vissa fall sker permanenta pigmentförändringar om samma område måste behandlas flera gånger. Dessa skador går oftast inte bleka bort heller. Men är förhållanden och förutsättningarna ultimata, är IPL ett mycket bra alternativ. IPL är dock mycket dyrt jämfört med vaxning.

Mer fakta om vaxning

 • Hårfri upp till åtta veckor

 • Utväxten är icke trubbig, mjuk och tunn

 • Utväxten är oftast ljusare i färg

 • Med tiden växer håret glesare

 • Med tiden växer håret långsammare

 • Med tiden kan hårväxten avta

 • Inga pigmentförändringar

Vill du veta mer?

Ring mig på 0760 53 68 33 eller skicka ett meddelande genom att använda kontaktformuläret här på sidan.

 

vax erbjudande
euroclinix reklam

ALLA SKA INTE VAXA SIG

Intimvaxning är lite annat än vaxning på andra ställen på kroppen.  Läs här om du ska vaxa dig eller inte.

Du avråds från intimvaxning om du...

... har diabetes

... har pågående mens

... har fött ett barn mindre än tre månader sedan

... har nyligen haft eller har en pågående venerisk infektion

... har psoriasis, atopisk eksem eller annan kronisk hudsjukdom 

... har solskador, brännskador, sår, skorpor eller blåmärken på området

... behandlas med blodförtunnande medicin

... får behandling med Antibiotika, A-vitamin, AHA-syror eller Glykolsyra

... tidigare vaxat dig och fått en allergisk reaktion

... har en pacemaker

Observera, att jag har tystnadsplikt enligt sekretesslagen!

Det är viktigt att du informerar mig om du...

... medicineras med betablockerare

... medicineras med pulssänkande medicin

... har en infektion som kan smitta via blod eller kroppsvätskor

Du kan intimvaxas, men avråds från bedövning om du...

... tar medicin som påverkar hjärtrytmen

... medicineras med opiater eller opioider

... är eller försöker bli gravid

... har nyligen tagit centralstimulerande läkemedel eller droger

bottom of page