top of page

TANDBLEKNING

Att ha ett vitt leende är idag en självklarhet för den självmedvetna människan, Vi vill alla se bra ut och munnen drar alltid uppmärksamheten till sig, inte minst för att en stor del av vår kommunikation sker just den vägen.

Att ha gula tänder eller beläggningar orsakade av kaffe, te, rödvin, tobak, snus och kolsyra anses inte så fräscht och kan de facto förstöra annars ett så vackert ansikte.

Vår tandblekning KEEP SMILING är en femstjärnig klinikblekning med en mycket hög effektivitet. Blekningen aktiveras med ett plasmaljus (även kallat laser i sammanhanget) som ska få verka i tre korta omgångar. Vårt plasmaljus är den mest avancerade på marknaden. Den har den allra starkaste av tillgängliga lampor med en styrka på hela 60 W. Det kan man jämföra med bransch standarden kring 32 W. 

Det är dessa två viktiga faktorer som gör vår metod till ett överlägset sätt att ta fram ett vackert leende med vita och rena tänder. Behandlingen tar maximalt en timme och du går hem med ett nytt vitt leende.

Resultatet är permanent upp till 3 år.

medical grade, vegan, cruelty free
säker och hälsosam tandblekning
vita tänder med tandblekning hos mika marin sthlm
mika marin tandblekning

Idag behöver du inte sätta dig i tandläkarens dyra stol för att få ett vitt leende. Tandläkarens metoder är nämligen tillgängliga hos oss med precis samma styrka och till och med med bättre ljuskälla. Dessutom görs behandlingen helt utan att slipa på emaljen, vilket gör att dina tänder inte kan skadas av behandlingen och att resultatet håller även längre.

Mika Marin själv gör samtliga tandblekningar hos oss. Han utbildar även andra salonger inom lasermetoden och kliniktandblekningen Keep Smiling. Du kan med andra ord räkna med att vara i professionella händer.

Du är välkommen att höra av dig till oss om du har några frågor eller för att

Boka en tid för en tandblekning. Just nu har vi ett erbjudande!

TIPS INFÖR EN TANDBLEKNING

För att maximera ditt resultat,

följ gärna dessa råd.

  • Undvik kaffe, te, rödvin och kolsyrade drycker den aktuella dagen. Ju mindre du äter och dricker generellt denna dag, desto bättre är det för slutresultatet.

  • Avstå från att röka och snusa . Om det inte går, borsta tänderna direkt efteråt.

  • Ät eller drick inget annat än vatten två timmar innan blekningen. Samma gäller även under två timmar efter blekningen då du helst ska undvika även vatten.

  • Borsta tänderna en extra gång med fluortandkräm precis innan behandlingen. Avsluta gärna med en fluorsköljning. Efter denna borstning, ät eller drick inget mer.

  • Fluor är det mest effektiva sättet att minska ilningar i tänderna efteråt. För att förebygga ilningar kan du ta fluortabletter eller använda fluorsköljning.  Båda kan du köpa på apoteket.

  • På apoteket finns även en speciell tandkräm med extra hög fluorhalt. Den heter Duraphat. Använd den om du upplever starka eller ofta förekommande ilningar.

vita tänder med tandblekning hos mika marin sthlm
vita tänder med tandblekning hos mika marin sthlm
keep smiling logotype

Åldersgräns 18 år

Även om många ungdomar vill gärna göra en tandblekning, så avråder både vi och Sveriges Tandläkarförbund från att göra någon form av tandblekning innan man har fyllt 18 år. Människans tänder blir nämligen färdigt utvecklade först i denna ålder och detta gäller även om man i övrigt skulle vara fullt utvecklad. Att göra en blekning tidigare än vid 18 års ålder kan ge permanenta pigmentskador för tänderna. Därför gör vi inte någon blekning för personer under 18 år oavsett målsmans godkännande. Det är inte säkert att bleka tänderna om man är under 18 år - Vänta!

Eventuella biverkningar

Som med alla behandlingar, kan även tandblekning ha oönskade sidoeffekter, men långt ifrån alla behöver uppleva dem. En vanlig sidoeffekt är tillfälliga ilningar i tänderna under en kortare period efter behandlingen.  Detta uppträder oftast när man dricker något kallt eller varmt. Ilningar kan lindras med extra intag av fluor. Övriga biverkningar kan vara känsligt tandkött eller en allergisk reaktion om du inte tål alla ingredienserna i blekmedlet. Blekningen kan även irritera slemhinnorna i munnen. Denna eventuella irritation går över på några timmar.

Kronor, fasader och proteser

Om du har synliga porslinkronor, ytliga tandfasader eller synliga lagningar med vit komposit eller annat fyllnadsmaterial, bör du observera, att färgen eller nyansen av dessa inte kommer att påverkas av blekningen. Däremot avlägsnas eventuella beläggningar som bildats på dem.

Tandsmycken
Resultatet av tandblekning blir lika bra även när du har ett tandsmycke installerat. Du bör dock observera, att tandytan under tandsmycket kommer inte att blekas. Så när du väl tar ut ditt tandsmycke, kommer den delen av tanden, som täckts av smycket, att vara synlig. Det kan då vara en nyansskillnad mellan den blekta delen och delen under ditt tandsmycke. Men har du inga planer att ta ut ditt smycke, finns det inga hinder att bleka tänderna.

Rotfyllda framtänder

Om någon eller några av dina synliga framtänder har fått en rotfyllning, bör du veta, att just den rotfyllda tanden kan vara något svårare att bleka och att resultatet mellan den "döda" tanden och de levande tänderna kan bli olika. Normalt är det ingen superskillnad, men i vissa fall sker det, så du bör överväga om tanden är så synlig, att det i sådana fall kommer att vara ett störningsmoment eller inte. Har du fått en  rotfyllning av någon av dina bakre tuggtänder, spelar det ingen roll för blekningens resultat.

Tandställning

Har du en tandställning rekommenderar vi att du avvaktar med blekningen tills din tandställning avlägsnats.

Graviditet

Du bör inte bleka dina tänder om du är gravid, inte heller om du ammar. Du bör vänta minst tre månader efter barnets nedkomst innan du gör en tandblekning. Detta eftersom blekningens eller plasmaljusets eventuella påverkan på fostret inte har forskats tillräckligt.

REKOMMENDERAD EFTERVÅRD

Keep Smiling Post-treatment Color Corrector v34

Du som vill ha ut allt av din tandblekning och få riktigt bländande resultat, rekommenderas vår eftervårdsprodukt

Keep Smiling

POST-TREATMENT COLOR CORRECTOR.

Produkten använder färgkorrigerande teknologi kallad v34 och fungerar så som en silvershampoo gör för håret. Den eliminerar gula toner och framhäver de klara vita tonerna på tandytan.

Börja användningen tre dagar efter blekningen och använd den i 2-3 veckor dagligen, därefter vid behov. Produkten ger märkbara resultat även utan en  föregående tandbleking.

Storlek 30 ml

Pris 195 kr

Prata med din tandblekare om du har frågor om produkten.

Produkten finns även på vår webbshop.

bottom of page