top of page

INTIMBLEKNING

Vi är den ledande aktören i Norden inom intimblekning, dvs hudblekning på intima områden. Vi behandlar hundratals personer varje år, levererar produkter till hemmabruk samt utbildar och certifierar nya terapeuter och hela salonger.

Hos oss är du i säkra händer. Vi vet vad vi gör och kan med stor säkerhet hjälpa dig med hyperpigmentering. 

Lid inte i det tysta utan ta steget tillbaka till en tillvaro med en bättre livskvalitet och ett gott självförtroende.

Varför vill vissa bleka underlivet?

Det kanske verkar överdrivet fåfängt att vilja bleka huden i underlivet. Ofta används analblekning som ett skämt. Många tror också, att detta är en procedur bara för dem som på något sätt blir mer kroppsligt exponerade. För oss som jobbar med intimblekning är det allt annat än skämt. Vi vet, att exempelvis hormonala förändringar kan göra ens hudton lokalt upp till 10 grader mörkare. Många som kommer till oss upplever förändringarna så jobbiga att det har blivit ett vardagsproblem med skamkänslor, som i sin tur kan försvåra exempelvis personliga relationer. Hyperpigmentering kan vara ett verkligt problem och allt för ofta slutar bättringsförsöken med ännu en besvikelse.

Varför får man pigmentförändringar?

Anledningar till pigmentförändringar är många och skiljer sig från person till person. En epidermal, dvs ytlig pigmentering, beror ofta på hormonala förändringar exempelvis vid graviditet eller klimakteriet. Det kan också orsakas av friktion, värme, övervikt, snabb viktnedgång, en självtillförd trauma såsom användning av kemiska produkter eller överdrivet solande. En dermal pigmentering ligger längre ner i huden och är oftast medfödd. Man kan också ha båda tillstånden samtidigt. Gemensamt är, att tusentals lider ensamma i tysthet. Man pratar inte om ämnet, men försöker ändå desperat hitta en lösning.

Det är viktigt att förstå, att vi alla är något mörkare på intima områden. En liten nyansskillnad föranleder alltså inte en blekning. Har du inte ens tänkt på saken innan, är det antagligen inget problem för dig heller. Men är det något som stör dig, är det skönt att veta, att fungerande hjälp finns. Vi kan idag återställa den ursprungliga nyansen för de flesta.

Varför många krämer inte fungerar?

Pigment på intimområdet sitter hårt. Det har en uppgift: att skydda våra reproduktiva organ. M.a.o. kan vi räkna med "motstånd" och måste utgå ifrån vad som löser problemet utan att ställa till det för oss själva. Många som kommer till oss har provat olika produkter från nätet. Några av dem fungerar, vissa till och med mycket bra. Problemet kommer dock oftast tillbaka så snart du slutar använda produkterna. Det kan bero på, att produkten kanske endast bleker det befintliga pigmentet och eftersom huden förnyar sig hela tiden, kommer den "nya huden" att ha samma nyans som innan. Om man vill ha mer bestående resultat måste man påverka produktionen av pigment och hämma den. Det är endast då man kan nå resultat som är långvariga. Nackdelen är att det är mer tidskrävande, men resultaten talar oftast för sig själva.​

Vår lösning

Vi är den ledande aktören inom detta område i Norden. Vår skola Intimate Academy har den enda certifierade utbildningen i landet inom intimblekning. Vi och salonger utbildade av oss erbjuder en pigmenthämmande totallösning, som kan hjälpa de flesta med hyperpigmentering. Den börjar oftast på salong och fortsätter hemma. På salong används starkare koncentrationer av de verksamma ämnen och behandlingen boostas med ett nanoljus. Produkterna fungerar ypperligt även utan salongsbehandlingar, men behandlingen tar då något längre tid. Bor du nära oss rekommenderar vi att börjar din behandling på salong. Du som bor någon annanstans kan beställa vårt blekningskit i vår webbshop. Vi kan även hjälpa dig att hitta den närmaste salongen som jobbar med vår metod, om du är otålig och vill ha lite snabbare resultat.

Kombinerad behandling - Snabbaste resultat
Om man vill vara fin, måste man lida pin, sägs det. Här stämmer det faktiskt. De snabbaste resultaten når man genom att kombinera kemisk peeling med vår intimblekning. Peelingen är något smärtsamt att göra i underlivet, det svider under processen. Men smärtan avtar direkt efter behandlingen. Här har du ett förslag till schema:

1) Stresstest och initialbehandling på salong

2) 5-7 dagar senare: Kemisk peeling med kojinsyra

3) 14-21 dagar senare: Boosterbehandling med Intimate

4) 21-28 dagar senare: Kemisk peeling med kojinsyra

5) 28-30 dagar senare: Boosterbehandling med Intimate

6) 30-37 dagar senare: Kemisk peeling med kojinsyra

Måste man behandlas på salong?

Det är inget måste. Hemmabehandlingen ensam ger nästintill samma slutresultat som behandlingen som boostas på salong. Behandlingen som görs endast hemma tar bara något längre tid, den görs utan nanoljus och utan blekande peeling. Tid och tålamod är något som behövs vid en intimblekning oavsett. Att få goda resultat kräver några månaders användning. Detta är förstås individuellt.

Så här går det till på salong

Allra först bör du överväga om du verkligen behöver göra en behandling. Som vid alla behandlingar kan vissa biverkningar uppstå, även om de flesta inte får några. Det är ändå onödigt att utsätta kroppen för påfrestningar i onödan.

En behandling på salong börjar alltid med en hälsodeklaration och konsultation. Vi utreder, för både din och vår säkerhet, orsakerna till din hyperpigmentering och tar en titt på din anamnes. Sedan gör vi en initial behandling som också är en stresstest. Den visar om du tål de verksamma ämnena. Vi stärker behandlingens effekt med ett nanoljus. Den initiala behandlingen tar 15-20 minuter. Om allting ser bra ut får du fortsätta behandlingen hemma.

Så här gör du hemma

Hemma använder du våra produkter dagligen och fortsätter med det tills du har fått önskat resultat. Varje kväll tvättar du området med vatten och applicerar den pigmenthämmande krämen. Efter att du sovit med krämen tvättar du av området på morgonen med en intimtvätt som också balanserar pH-nivån på området. Två gånger i veckan gör du en intimpeeling för att anvlägsna död hud och påskynda processen. Det tar normalt minst 4 veckor innan man börjar se resultat. Tiden till ett tillfredsställande slutresultat är naturligtvis olika för alla och kan i vissa fall ta ett par månader. Hemmabehandlingen kan stärkas och snabbas upp med boosterbehandlingar på salong. En sådan behandling går till ungefär som den initiala behandlingen, men tar ca 40 minuter. Det hela kan boostas ytterligare med kemiska peelingar, som tar ungefär lika lång tid att genomföra på salong.

Två alternativ till kräm

Våra krämer innehåller pigmenthämmande agenter i maximal tillåten koncentration. Dessa agenter är kojinsyra och arbutin. Du som har mildare form av hyperpigmentering ska välja Bright Maintainer 3% som innehåller kojinsyra i 3% koncentration. Du med svårare hyperpigmentering skall välja Bright Maintainer Forte 3+5% som utöver kojinsyra innehåller alpha arbutin 2%.

intimblekning banner

PRISER

Intimblekning all inclusive

Stresstest, hemmapaket, en booster, en kemisk peeling, rabatterat paketpris

Intimblekning baspaket

Stresstest, hemmapaket, rabatterat paketpris

 

Boosterbehandling

Tidigast 2 veckor efter start

 

Kemisk peeling enstaka

Kemisk peeling 3 gånger

Kemisk peeling 6 gånger

3 395

1 095

2 685

4 770

1 995

650

Paketens innehåll

All inclusive

Ordinarie pris 3.862 kr, nu 3.395 kr
Konsultation, stresstest, hemmabehandling inkl. blekningsscreme, 
exfolierande tvätt, eftervårdscreme och intimscrub, en boosterbehandling och en kemisk peeling på området ingår och bokas vid ditt första besök på salongen.

Baspaket

Ordinarie pris 2.117 kr, nu 1.995 kr

Konsultation, stresstest, hemmabehandling inkl. blekningsscreme, exfolierande tvätt, eftervårdscreme och intimscrub.

Boosterbehandling

kan göras som tidigast två veckor efter behandlingsstart. Vi rekommenderar minst en booster för snabbare resultat. Därefter kan boosters göras efter behov.

Produkter separat

Bright Maintainer 3% Kräm

Bright Maintainer Forte 3+2% Kräm

Pink Wink Wash Intimtvätt

Soft Kitty Hydrativ kräm

Scrub'n Rub Intimpeeling

Hemmapaket med BM 3%

Hemmapaket Forte med BM 3+2% 

SHOPPA NU!

intimblekning DEKAL

469

169

295

219

1 095

1 150

549

Bleka underlivet Intimblekning Stockholm resultat

Exempel på ett mycket lyckat resultat efter intimblekning. Observera att resultaten är individuella och att behandlingen inte fungerar på alla. Klicka på miniatyren för att se bilden.

Varning! Bilden visar full nakenhet.

Endast för vuxna besökare.

intimblekning blogginlägg

Har du varit på behandling hos oss eller beställt våra

behanbdlingprodukter? Delta vår undersökning!

KLICKA HÄR

Ha realistiska förväntningar

Resultat av intimblekning är individuella. Man ska inte tro att detta är en magisk skönhetsbehandling som mirakulöst ändrar hur du ser ut. Ha realistiska förväntningar och framför allt tålamod. Även om de flesta är nöjda med behandlingen, måste man ha i åtanke, att det inte finns några garantier på att du får exakt den nyansen du är ute efter. Resultaten är kopplade till orsakerna och dina individuella förutsättningar.

FLER FRÅGOR & SVAR

Gör det ont?

Inte det minsta. Det känns ungefär som en hårblekning. Med andra ord i normalfallet kan det sticka eller klia lite, vissa upplever att området som bleks blir varmt. Dessa känningar är normala, men skulle det göra ont eller svida, måste behandlingen avbrytas. Därför är det viktigt att du vid första blekningen är mycket  uppmärksam på just smärta och sveda. Boostar du resultatet med kemiska peelingar, kan dessa svida något under själva peelingen. Smärtan avtar direkt efter behandlingen.

Hur länge håller det?

Kemisk blekning med vår metod brukar ge så kallad semipermanent resultat. Det innebär, att för att bibehålla resultatet krävs inte någon fortsatt användning utan det räcker med en uderhållande intimcreme, som du hittar i vår egen produktserie INTIMATE.​

Vilka områden kan blekas?

Insidan av lår, yttre blygdläppar, kring anus, under armarna, bröstvårtorna, mellangården knäna och andra riktade områden på kroppen. Man ska inte bleka sig närmare än 2 cm från ögonen.

Hur vet jag om jag får bleka mig?

Till att börja med måste du vara över 18 år. Hudläkare kan i vissa fall avråda generellt från hudblekning då det finns lite forskning på området och det finns många produkter på marknaden som visserligen fungerar, men är osäkra och kan vara cancerframkallande. Innan du får genomföra en inledande blekning måste du svara på en del frågor om din medicinska bakgrund och ta del av viktig information. Tillhör du någon av riskgrupperna eller om anledningen till pigmentskillnaderna  gör att blekningen är troligtvis verkningslös, genomför vi ingen blekning på dig. Vi listar inte anledningarna till avslag här för att du som vill bleka dig ska svararärligt på hälsoundersökningen. Om du får bleka dig, är du själv ensam ansvarig för blekningens alla följder likaså de negativa som de positiva.

Vilka risker och biverkningar finns det?

Blekning är en medicinsk behandling. Liksom alla medicinska behandlingar kan vissa biverkningar uppstå. Du behöver inte drabbas av några biverkningar, men följande biverkningar har rapporterats i samband med en kemisk blekning: Blekning kan försvåra dig att bli gravid eller orsaka missbildningar för fostret om du blir gravid under blekningsperioden. Att bleka sig under graviditet orsakar troligtvis missbildningar för fostret eller kan orsaka missfall. Man kan drabbas av  en allergisk reaktion som kan yttra sig med känslig hud, rodnad, irritation, klåda, utslag, svullnad, etc. Fortsatt blekning trots indikation om biverkningar kan leda till kontaktdermatit och andra allvarliga hudsjukdomar. Blekningsprodukter kan orsaka hormonstörningar som rubbningar i menscykeln. Det saknas tillräckligt med forskning om sambandet mellan intimblekning och cancer. Inga påvisade fall av cancer har dock upptäckts i samband med blekningen. Dock avråder många hudläkare från att bleka huden över huvud taget. Även om du inte tillhör någon av riskgrupperna, kan hudirritation förekomma. Din hud kommer sannolikt exfoliera på det behandlade området. Det är normalt och ska promotas. Din hud kommer att behöva att smörjas med fuktighetskräm under behandlingen. Du är själv ansvarig för blekningens eventuella följder.

Vad innehåller blekningen?

Den blekande ingrediensen i salongsbehandlingen heter kojinsyredipalmitat. Det är ingrediensen som tränger in i epidermis för att göra en djupblekning. Utöver det innehåller blekningsmedlet lite väteperoxid för de yttre hudcellernas blekning. Övriga ingredienser är C-vitamin, A-vitamin, Organisk svavel, gurkmeja, papayaextrakt, bindemedel, parfym och konserveringsmedel. Är man allergisk för något av ingredienserna bör man avstå från blekningen.

Hur många behandlingar behövs det?

Det är högst individuellt. Om du kvalificerar dig till en specialbehandling hemma behöver du inte några fler besök på salongen utan fortsätter blekningen på egen hand. Om du kan få intensivbehandlingen avgörs vid konsultationen och den inledande blekningen. Det går inte att svara på telefon om du kan få behandlingen eller inte. Normalbehandling varierar mellan 3 och 10 återbvesök.

Vad händer med håret?

För bästa resultat rekommenderar vi, att du är vaxad eller rakad när du gör behandlingen Blekningen påverkar inte håret, men hår på området kan ge ett ojämnt resultat.

Hur går det till rent praktiskt?

Ungefär som en vaxning. Du tar av dig och lägger eller ställer dig på en behandlingsbänk och efter en desinficering får du en blekningskräm över området som ska blekas. Denna creme är extra stark och fungerar som en stresstest för att se om du tål medlet  Testet tar ca 15 minuter att genomföra. Under proceduren får du en nanoljuslampa över området för att förstärka effekten. Därefter rengör vi området och lägger på en efterbehandlande creme som fortsätter blekningen ca 4 timmar efteråt och samtidigt lugnar den huden efter påfrestningen. Om allting går bra instruerar vi dig hur du går tillväga hemma.

Kan jag få en kvinnlig behandlare?

Ja. Vi har kvinnlig personal som är utbildad av vår Intimate Academy. Som standard föreslår vårt bokningssystem Mika Marin som terapeut. Vill du ha en kvinnlig terapeut istället, väljer du antingen Patricia Siriphokhanontson eller Susanne Landberg i menyn.

Kan komplikationer uppstå efteråt?

Får man problem, brukar det visa sig redan under den första behandlingen. En av 10.000 får en allergisk reaktion som kräver behandling. Med andra ord risken finns, men den är liten, men den finns.

Om det inte funkar, är behandlingen gratis då?​

Tyvärr är det en del av människor vars hud vägrar att blekas. Huruvida du tillhör dem eller inte vet vi endast genom att prova oss fram. Eftersom jag ändå har använt både produkten och min tid så måste du betala för de genomförda behandlingarna, oftast bara en gång. Det finns ingen returrätt för blekmedlet man köper hem, därför vill jag att du gör den första blekningen hos mig.

Inte i Stockholm?

För blyg för salongsbehandling?

Gör det själv hemma!

Intimblekning bleka huden under armarna stockholm

Auktoriserade INTIMATE salonger och återförsäljare

Mika Marin Stockholm, Sundbyberg

Blomman Estetikcentrum, Malmö

A Beauty Light, Stockholm

Suzee Nails it, Spånga

Alexandras, Stockholm

Jezebel, Stockholm

Blue Vision, Stockholm

Rose's, Sollentuna

Feeling Fierce, Sundbyberhg

Beauty by Josephina, Stockholm

VI SÖKER NYA SAMARBETSPARTNERS SPECIELLT I VÄST-SVERIGE. Kontakta oss för en kostnadsfri utbildning.

bottom of page