top of page

5 vardagstips om intimblekning

Alla människor har något mörkare underliv än andra delarna av kroppen. Med det sagt finns det tusentals som lider i onödan för sitt hyperpigmenterade underliv när hjälpen finns nära. Intimblekningen du kan beställa från vår webbshop har hjälpt många att få tillbaka sin självkänsla och säkerhet. Blekning på salong är också ett alternativ, men det finns även många enkla knep som hjälper med att hudnyansen ser jämnare ut. Här delar jag fem av dem.Färgvalet på underkläder

Ögat är det lätt att lura. En illusion om något annat än verklighet skapas lätt, det inns folks som till och med lever på just det. Ögat skapar kontraster av det vi ser och visar vissa saker förstärkta medan andra tonas ner. Det är så vi är skapta och det kan vi använda här. När du väljer dina underkläder så välj en färg som är av samma skala och så nära som möjligt din egen hudnyans eller ännu bättre om du kan välja färgen på ditt pigmenterade område. Är du vit, undvik gärna helsvarta underkläder (svårt, jag vet) och ör du svart, undvik helvita underkläder. Kasta även de fräcka neonrosa och fluorrecent gula trosorna, ingen bra ide om du vill tona ner en hyperpigmentering. Använd istället de gamla puderfärgade trosorna eller de bruna mameluckerna du fick av mormor.


Avlägsna håret med rötterna

Visste du att vid rakning börjar håret växa tillbaka efter bara 20 minuter? Vid rakning lämnas också hårroten kvar på hudytan och det är inte allt för sällan de är till och med helt synliga för blotta ögat. Även om rötterna skulle vara något djupare skapar de en finfin mörk hinna av pigment direkt under subdermis. I praktiken märks det att huden ser mörkare ut. Om håret istället avlägsnas med rötterna, sker inte denna illusion och huden ser ljusare ut. Vaxning tar bort håret med roten tillfälligt och laser gör samma sak permanent. Det är alltid 100 gånger bättre för en person med hyperpigmentering att vaxa eller lasra sig än att hålla på med det eviga rakningen som i sig också kan leda till mörkare pigment om proceduren upprepas tillräckligt ofta.


Vårda inåtväxande hår

Inåtväxta hårstrån börjar ofta med en liten röd pimle, som sedan blir större och till slut allt för ofta inflammeras. Det kan leda till stora bölder som därefter blir ärr med mycket mörkare färg än kringliggande huden. Problemet är särskilt vanligt när man intimrakar. Därför ska du se till att du inte får dessa och om du får dem, vårda bort dem omedelbart. En peeling regelbundet på området förebygger problemet och det finns produkter som hjälper till att läka dessa, exempelvis Ingrowth inhibitor som får inåtväxta hårstrån att vända sin riktning och utslaget läker ofta inom en dag. Den kan också användas i förebyggande syfte efter varje rakning eller vaxning.


Peela bort döda hudceller

Döda hudceller är grå och glåmiga i färgen och gör snarare stjälper än hjälper dig som har hyperpigmentering. Om dessa kan avlägsnas effektivt, kommer ny frisk ljusare hud att ta plats och se fräschare och jämnare ut. Det är rekommenderat att peela hela intimområdet en gång i veckan. Det kan man med fördel göra i duschen. Se till att du väljer en produkt som är lämplig för känsliga områden, såsom Scrub it. Mot vad som vanliga peelingar är gjorda av så består den av saltkort som är små nog för att vara skonsamma mot intimområdet.

Talk gör mirakel

Talk är inte för bara bebisar. Det är en fantastisk hjälp för dig med hyperpigmentering. När du talkar ett område så skapar talken en ljus hinna på huden och området ser direkt ljusare ut. Övriga fördelar med talken är att den håller området torrt och svalt samt binder dålig lukt. Testa det - du kommer att älska talk.


43 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page