PERMANENT LASER HÅRBORTTAGNING

Är det dags att bli kvitt med oönskad hårväxt för gott?

Marknadens effektivaste laser

Vi arbetar med en av världens effektivaste och skonsammaste lasermaskiner med alla idag tillgängliga våglängder i samma handenhet: Diode, Alexandrit och Yag. Håret behandlas alltså på tre olika nivåer vilket gör hårborttagningen snabbare och effektivare. Lasern fungerar på alla hudfärger och typer. V kan även eliminera tunnare och ljusare hårstrån. Maskinen har ett unikt kylsystem som gör behandlingen behaglig och nästintill smärtfri.

Våra priser är konkurrenskraftiga och tål att jämföras!

Är du osäker, boka en tid för en kostnadsfri konsultation så får du svar på alla dina frågor och får testa hur det känns.

Nytt projekt (23).jpg

Slipp den eviga rakningen eller vaxningen

Under behandlingen förvandlas laserstrålarna till energi som förstör hårets rotmekanism helt. När en rot är försörd, är det en fysisk omöjlighet att en ny strå skulle växa tillbaka. Eftersom håret växer i cyklar så måste hårborttagningen följa samma cykel. Intervallen ligger i snitt 7 veckor för kroppen och något mindre för ansiktet. Hur många behandlingar som behövs för ett tillfredsställande resultat varierar individuellt, men snittet ligger mellan 6 och 10 gånger. beroendes bl.a på kön, hudfärg. hårfärg och tjocklek. Det är vanligt att några strån finns kvar på kroppen, men de flesta uppnår en reducering i den grad att man slipper rakning eller vaxning för gott.

Nu kan nästan alla behandlas oavsett hudfärg

Laser är inte längre ett privilegium för ljushudade och mörkhåriga. V kan numer behandla även personer med mörk hud så länge håret är mörkare än huden. Även tunnare fjun försvinner så länge de innehåller pigment. Grått, helt pigmentlöst eller rött hår kan däremot inte behandlas.

SPECIALPRISER

JUST NU: Gå 2 - Betala för 1

För mer paketpriser och erbjudanden, se prislistan nedan

PRISLISTA

PRISLISTA  pdf

Nytt projekt (8).jpg

Frågor

image (5).png

Svar

Gör det ont?

Nej. Laserbehandling kan antingen kännas som små, små stötar på huden eller vara helt smärtfri. Vissa kan uppleva en het stickande känsla precis när lasern träffar en follikel (hårsäck). I övrigt är det nästintill smärtfritt och kan inte ens jämföras med epilering eller vaxning - även om upplevelsen är högst individuell. Vår maskin har ett unikt och effektivt kylsystem, som minskar obehaget avsevärt.

Funkar det på grått hår?

Nej, för att laserstrålen ska kunna förvandlas till energi behövs det att håret har mörkt pigment. Grått hår har förlorat allt pigment och kan således inte behandlas med laser.

Funkar det på mörk hud?

Det beror på hudens pigmentgrad. Har man en väldigt mörk hud, så kan man inte behandlas då håret ofta är av samma färg som huden. Då har man så mycket pigment både i huden och i håret att strålarna inte vet vilket håll de ska ta vägen. Det ideala är ju mörka strån på så ljushyad person som möjligt. Dock funkar det om man är någonstans mittemellan.

Elimineras tunna fjun?

Ja, såvida de har något pigment. Det ultimata är förstås om stråna har mycket pigment.

Funkar det på män?

Absolut. Män brukar få mycket lyckade resultat av behandlingen med vår lasermaskin. Män brukar dock behöva i regel några fler behandlingar än kvinnor.

Är det 100% permanent?

Ja. Där lasern har förstört follikeln (hårsäcken) kan håret inte växa tillbaka någonsin igen. Däremot kan det finnas några få hårstrån kvar som lasern inte har lyckats behandla. Dessa får man helt enkelt raka eller vaxa bort om de stör, men oftast är det så få att det är onödigt. Risken för detta är något större om man har ljust hår eller mörk hud.

Vissa kvinnor kan uppleva ny hårväxt under klimakteriet. Detta är hormonellt och sker om kroppen börjar producera nya hårsäckar. Det är alltså inte de behandlade hårsäckarna som får återväxt utan helt nya hårsäckar som av hormonella orsaker kan uppstå. Detta är ock inte särskilt vanligt.

Tar det bort allt hår?

Lasern kan behandla alla hår som har pigment, men även hudens pigmentnivå påverkar. Eftersom lasern siktar på mörkt pigment, kan den allra mörkaste hudtypen inte behandlas utan att huden bränns. Men olika bruna nyanser fungerar bra. Lasern är inte heller effektiv mot grå hårstrån, pigmentlösa ljusa hårstrån eller hår som har övervägande rött pigment. I övrigt tar lasern bort allt. Ibland kan det finnas några få hårstrån kvar, som lasern inte har lyckats behandla. Dessa får man helt enkelt raka eller vaxa bort, men oftast är de så få att det är onödigt. Risken för detta är större om man har ljust hår. Har man endast ljusa fjun på ett område är det inte bra att lasra sig där. Lasern kan i dessa fall aktivera hårsäckarna och skapa mer hårväxt. På de områden är det bättre att vaxa sig.

Kan jag sola samtidigt?

Samtidigt solande (gäller även solarium) under en laserbehandling bör undvikas minst två veckor före och efter varje behandling för att  motverka eventuella pigmentförändringar. Ha i minnet att hårborttagningen är mer framgångsrik om man har ljus hud och mörka strån.

Bästa tiden för detta?

Man kan göra behandlingen när som helst på året, men eftersom samtidigt solande bör undvikas under behandlingen gör de flesta behandlingen under vintermånaderna.

Finns det biverkningar?

Det är ovanligt, att man får några biverkningar av laserbehandlingen. Skulle man mot förmodan råka ut för några, kan dessa vara rodnad, värmekänsla, hudkänslighet, brännsår, ärrbildning och i sällsynta fall ökad eller aktiverad hårväxt. Risken för det sistnämnda är högre om man lasrar på områden som har endast ljusa fjun. På områden som dessa rekommenderar vi vaxning istället. Vissa få kan få små streck på huden som ser ut som ärr, men dessa brukar försvinna inom någon vecka. Att behandla mycket tunn hud eller slemhinnor (inre blygdläppar, bakre innerskåra och i vissa fall pungen) kan vara känsligt, ändock fullt möjligt. När det gäller dessa områden får du själv känna efter och välja om vi lasrar allt eller undviker exempelvis slemhinnorna.

Ska jag vaxa mig innan?

Nej. Du får inte göra det om du genomgår en laserbehandling. Lasern behöver hårstrån för att hitta till follikeln. Om håret tas bort med roten är behandlingen verkningslös. Däremot ska du raka området dagen innan behandlingen, vilket är den enda förberedelsen du behöver göra över huvudtaget.

Anv. hårväxthämmare?

Nej. Du ska inte operera på området på något annat sätt än att raka dig dagen innan. Att det finns hår är en förutsättning för att lasern ska hitta till follikeln och göra sitt jobb. Du får dock återfukta huden med mjukgörande kräm, exempelvis Soft Kitty.

Jag har en hudsjukdom...

Här råder vi att du först och främst pratar med din behandlande läkare. Vi rekommenderar inte att personer med psoriasis eller rosacea gör behandlingen på de hudområden som är drabbade. Har du eller har du haft hudcancer bör du inte heller genomföra någon laserbehandling.

Är detta säkert?

Ja. Laserbehandlingar mot hårväxt har gjorts mycket länge och inga allvarliga sidoeffekter har rapporterats. Det förutsätter dock att du har frisk hud på området som ska behandlas. Bränd, sårig, utslagsdrabbad eller onormalt torr hud kan drabbas. Därför undersöker vi din hud okulärt inför varje behandling.

Vad har ni för utbildning?

Det finns inga skolor som täcker alla delar av laserbehandling även om vissa utbildningar ger grundläggande kunskaper. Därför utbildar varje leverantör sina kunder specifikt gällande den maskinen som terapeuten ska arbeta med. Vi har en gedigen kunskap om vår maskin och besitter med all grundläggande kunskap om behandlingen sedan tidigare.

Lämnar ni någon garanti?

Nej och visst, det kan låta lite konstigt när vi ändå är så säkra på vår sak. Faktum är trots allt. att resultatet beror på många olika faktorer, som vi människor inte kan påverka själva. Jag skulle påstå, att salonger som lovar alla guld och gröna skogar inte är riktigt kunniga på området. Däremot kan du vara säker på, att du inte kan få bättre förutsättningar någon annanstans eller med en annan maskin.  Vi lovar också, att slutresultatet är det bästa möjliga med dagens senaste teknik. Även om det funkar perfekt för de allra flesta, kan ingen garantera varken goda eller dåliga slutresultat.

Jag undrar något annat...

Om du  inte hittar svar på din fråga är du välkommen att höra av dig till oss antingen genom vårt kontaktformulär eller via telefon på 0760-53 68 33 så besvarar vi din fråga.

Nytt projekt (6).jpg
Kan tatuerad hud lasras?

Nej. Tatueringar måste täckas över med kirurgisk tejp. Oavsett färg på din tatuering  så kommer laserstrålarna bränna sönder huden på det tatuerade området om det lasras utan att vidta försiktighetsåtgärder. Har du mycket tatueringar rekommenderar vi vaxning istället.

laser-hair-removal-axiller.jpg

Före behandlingen

Inga andra förberedelser behövs förutom att du ska raka området samma dag eller dagen innan. Ju närmare rakning, desto mindre smärta. Är du en man och gör en behandling i ansiktet rakar du dig samma dag så nära behandlingen som möjligt. Ingen deodorant, parfym eller krämer ska appliceras på området på behandlingsdagen.

image (2).jpg
Laser.jpg

Efter behandlingen

Det viktigaste efter behandlingen är att inte utsätta det behandlade området för solen eller sola solarium på minst två veckor. Samma gäller före din nästa behandling: Ingen sol på två veckor innan. Gör du behandlingen på vår- eller sommartid bör du använda en hög solskyddsfaktor på det behandlade området under hela behandlingstiden. Området får gärna återfuktas med en hydrativ creme då lasern kan torka ut huden något. Området ska inte epileras eller vaxas mellan behandlingarna. Du ska raka dig på området dagen innan eller samma dag som din nästa behandling äger rum. Det är helt okej att raka sig på området vid behov.


Du kommer att märka efter varje behandling att din hårväxt avtar något. Mängden av strån blir färre och håret verkar växa långsammare. Till slut kommer det mesta av håret att försvinna helt. 

Mika Marin Stockholm

är specialiserade på hårborttagning av alla slag.

Vi är proffs på det vi gör med gedigen utbildning och erfarenhet samt mycket nöjda kunder, som kommer tillbaka.

 

Välj oss när du vill göra en hårborttagning oavsett om det gäller permanent hårborttagning med laser eller vaxning.

För att hos oss är du i trygga händer, som levererar resultat. 

Välkommen till Mika Marin Stockholm!

Under behandlingen

Varje behandling påbörjas med en hudbesiktning. Vi kontrollerar att du inte har några skador på området och att din hud ser frisk ut.

Sedan smörjer vi området som ska behandlas med en vattenbaserad gel som hjälper maskinen att glida på huden och skyddar huden i viss mån. Den även svalkar området något.

Därefter sätter både behandlaren och du på er skyddsglasögon och behandlingen påbörjas. För att undvika oavsiktlig laserexponering i ögonen kan du med fördel blunda under behandlingen. Vi är lyhörda och hör med dig hela tiden hur du upplever behandlingen. Det känns lite, men är inte smärtsamt. Varje område behandlas för sig, ett efter ett.

När behandlingen är klar tar vi bort gelresterna på huden och det hela är därmed klart. Du kan återgå till jobbet som vanligt. Det är ytterst ovanligt att det syns alls att man har varit på behandling. Ingen speciell känsla stannar heller kvar på huden, den kan dock kännas lite varm. Allting är i stort sett normalt direkt efter behandlingen.

image (8).jpg