google-site-verification=JsUJm2BKBABxSA_XIqPJ5xgzJiW6J6iXnk29Hz7HrGI
top of page

PERMANENT LASER HÅRBORTTAGNING

MARKNADENS BÄSTA LASERMASKIN

Vi arbetar med en av världens absolut effektivaste och skonsammaste lasermaskiner med alla idag tillgängliga våglängder i samma handenhet: Diode, Alexandrit och ND:Yag. Håret behandlas på tre olika nivåer vilket gör hårborttagningen snabbare och effektivare. Lasern fungerar på alla hudfärger och typer. Vi kan även eliminera tunnare och ljusare hårstrån. Maskinen har ett unikt kylsystem som gör behandlingen behaglig och helt smärtfri.

KOSTNADSFRI KONSULTATION

Är du osäker om laser funkar på dig eller vill testa hur det känns, boka en tid för en kostnadsfri konsultation så får du svar på alla dina frågor och får testa gratis. Våra priser är konkurrenskraftiga och tål att jämföras. Just nu har vi även ett bra erbjudande!a

erbjudande permanent hårborttagning

SLIPP DEN EVIGA HÅRBORTTAGNINGEN

Om du har gjort någon form av behandling innan och håret har växt tillbaka och behandlingen dessutom var smärtsam, så är det antagligen inte äkta laserbehandling du har fått. Troligtvis är det IPL eller någon annan behandling med diffust ljus. Äkta laser har ett skarpt ljus som inte gör ont. Under behandlingen förvandlas laserstrålarna till energi som förstör hårets rotmekanism helt. När en rot är förstörd, är det en fysisk omöjlighet att en ny strå skulle växa tillbaka. Däremot har vi flera olika växtcyklar och allt hår är inte är aktivt samtidigt. Hårborttagningen måste därför följa samma cykel för att alla cyklar ska kunna elimineras. Intervallen ligger i snitt 7 veckor för kroppen och något mindre för ansiktet. Hur många behandlingar som behövs för ett tillfredsställande resultat varierar individuellt, men snittet ligger mellan 6 och 10 gånger beroendes på kön, hudfärg. hårfärg och hårets tjocklek. Med äkta laser uppnår de flesta en hårreducering i den grad att man slipper rakning eller vaxning för gott.

ALLA KAN BEHANDLAS OAVSETT HUDFÄRG

Laser var länge ett privilegium för endast ljushudade Vår maskin är den första som kan behandla mörk hud med samma styrka som andra. Det förutsätter dock att håret är mörkare än huden. Även tunnare fjun försvinner så länge de innehåller pigment. Däremot fungerar lasern inte på grått eller helt pigmentlöst hår. Övervägande rött hår kan behandlas, dock tar det längre tid.

permanent hårborttagning mörk hud

Med vår laser kan man behandla även mörk hud och alla delar av kroppen inklusive hela ansiktet.

JUST NU: Första behandling -50%

PRISLISTA >>

soprano ice platinum

Frågor

image (5).png

Svar

Gör det ont?

Nej. Laserbehandling kan antingen kännas som små, små stötar på huden eller vara helt smärtfri. Vissa kan uppleva en het stickande känsla precis när lasern träffar en follikel (hårsäck). I övrigt är det nästintill smärtfritt och kan inte ens jämföras med epilering eller vaxning - även om upplevelsen är högst individuell. Vår maskin har ett unikt och effektivt kylsystem, som minskar obehaget avsevärt.

Funkar det på grått eller rött hår?

För att laserstrålen ska kunna förvandlas till energi behövs det att håret har mörkt pigment. Grått hår har förlorat allt pigment och kan således inte behandlas med laser. När det gäller rött hår beror det på "rödhetsgraden". Behandlingen kan varra framgångsrik mot mörkrött hår, men fungerar sällan på ljusrött eller klarrött hår.

Funkar det på mörk hud?

Det beror på hudens pigmentgrad. Har man en väldigt mörk hud, så kan man inte behandlas då håret ofta är av samma färg som huden. Då har man så mycket pigment både i huden och i håret att strålarna inte vet vilket håll de ska ta vägen. Det ideala är ju mörka strån på så ljushyad person som möjligt. Dock funkar det om man är någonstans mittemellan.

Funkar det på män?

Absolut. Män brukar få mycket lyckade resultat av behandlingen med vår lasermaskin. Män brukar dock behöva i regel några fler behandlingar än kvinnor.

Tar det bort allt hår?

Laser kan behandla alla hår som har pigment, men även hudens pigmentnivå påverkar. Eftersom laser siktar på mörkt pigment, kan den allra mörkaste hudtypen inte behandlas utan att huden bränns. Men olika bruna nyanser fungerar bra. Lasern är inte heller effektiv mot grå hårstrån, pigmentlösa ljusa hårstrån. Övervägande rött pigment gör att behandlingen tar längre tid. I övrigt tar lasern bort allt. Ibland kan det finnas några få hårstrån kvar, som lasern inte har lyckats behandla. Dessa får man helt enkelt raka eller vaxa bort, men oftast är de så få att det är onödigt. Risken för detta är större om man har ljust hår. Har man endast ljusa fjun på ett område är det inte bra att lasra sig där. Lasern kan i dessa fall aktivera hårsäckarna och skapa mer hårväxt. På de områden är det bättre att vaxa sig.

Är det 100% permanent?

Ja. Där lasern har förstört follikeln (hårsäcken) kan håret inte växa tillbaka någonsin igen. Däremot kan det finnas några få hårstrån kvar som lasern inte har lyckats behandla. Dessa får man helt enkelt raka eller vaxa bort om de stör, men oftast är det så få att det är onödigt. Risken för detta är något större om man har ljust hår eller mörk hud. Vissa kvinnor kan uppleva ny hårväxt under klimakteriet. Detta är hormonellt och sker om kroppen börjar producera nya hårsäckar. Det är alltså inte de behandlade hårsäckarna som får återväxt utan helt nya hårsäckar som av hormonella orsaker kan uppstå. Detta är ock inte särskilt vanligt.

Finns det några biverkningar?

Det är ovanligt, att man får några biverkningar av laserbehandlingen. Skulle man mot förmodan råka ut för några, kan dessa vara rodnad, värmekänsla, hudkänslighet, brännsår, ärrbildning och i sällsynta fall ökad eller aktiverad hårväxt. Risken för det sistnämnda är högre om man lasrar på områden som har endast ljusa fjun. På områden som dessa rekommenderar vi vaxning istället. Vissa få kan få små streck på huden som ser ut som ärr, men dessa brukar försvinna inom någon vecka. Att behandla mycket tunn hud eller slemhinnor (inre blygdläppar, bakre innerskåra och i vissa fall pungen) kan vara känsligt, ändock fullt möjligt. När det gäller dessa områden får du själv känna efter och välja om vi lasrar allt eller undviker exempelvis slemhinnorna.

Vilka krav ställs det på kliniken och vad har ni för utbildning?

Det finns idag väldigt få krav och regler för kosmetiska laserbehandlingar. Marknaden är inte reglerad och inga tillstånd krävs. Därav är det extra viktigt att du som kund är noggrann och kontrollerar att behandlaren har de kunskaper som krävs. Det finns inga skolor som täcker alla delar av laserbehandling även om vissa utbildningar ger grundläggande kunskaper. Därför utbildar varje leverantör sina kunder specifikt gällande den maskinen som terapeuten ska arbeta med. Vi har en gedigen kunskap om vår maskin och besitter med all grundläggande kunskap om behandlingen.

Kan jag sola samtidigt?

Samtidigt solande (även i solarium) under en laserbehandling bör undvikas minst två veckor före och efter varje behandling för att motverka pigmentförändringar. Ha i minnet att hårborttagningen är mer framgångsrik om man har ljus hud och mörka strån.

När är bästa tiden?

Man kan göra behandlingen när som helst på året, men eftersom samtidigt solande bör undvikas under behandlingen gör de flesta behandlingen under vintermånaderna.

Bör jag vaxa mig innan?

Nej. Du får inte göra det om du genomgår en laserbehandling. Lasern behöver hårstrån för att hitta till follikeln. Om håret tas bort med roten är behandlingen verkningslös. Däremot ska du raka området dagen innan behandlingen, vilket är den enda förberedelsen du behöver göra över huvudtaget.

Kan tatuerad hud lasras?

Nej. Tatueringar måste täckas över med kirurgisk tejp. Oavsett färg på din tatuering  så kommer laserstrålarna bränna sönder huden på det tatuerade området om det lasras utan att vidta försiktighetsåtgärder. Har du mycket tatueringar rekommenderar vi vaxning istället.

Kan intimlaser påverka fertiliteten?

Nej. Det finns inga forskningsresultat som tyder på det. Denna typ av laser är inte farlig för de intima delarna, den påverkar inte testiklarnas eller äggstockarnas funktion. Däremot, om du redan är gravid får du avstå från att lasra dig.

Kan jag lasra mig under mens eller när jag är gravid?

Ja och Nej. Det går bra att lasra sig under mensen om du använder tampong eller menskopp. Däremot om du är gravid, måste du avstå från alla typen av laserbehandlingar eftersom strålningen kan påverka fostret eller orsaka missfall.

Vad är det för skillnad mellan Alexandrit, Diode och ND:Yag?

ALEXANDRIT har en våglängd på 755nm och erbjuder en kraftfull energiabsorption genom en process kallad melaninkromoforen, vilket gör den idealisk för olika hårtyper, särskilt för ljust och tunt hår. Med en mer ytlig penetration av 755nm våglängd behandlas utbuktningen av hårsäcken och är speciellt effektiv för ytliga inåtväxande hår i områden så som ögonbryn och överläpp. DIODE har den klassiska våglängden för laser hårborttagning på 810nm vilket ger en djup penetration av hårsäcken med hög genomsnittlig effekt, en hög repetitionsfrekvens och en punktstorlek på 2 cm för snabb behandling. 810nm har en måttlig melanin-absorptionsnivå och detta gör det säkert för mörkare hudtyper. Dess djupa penetrerande egenskaper behandlar utbuktningen och hårsäcken runt håret, medan det måttliga penetrerings djupet är idealiskt för behandling av armar, ben, kinder och skägg. ND:YAG YAG med 1064nm:s våglängd kännetecknas av lägre melaninabsorption, vilket gör att den är inriktad på särskilt mörkare hudtyper. Samtidigt så erbjuder 1064nm den djupaste penetrationen av hårsäcken vilket gör att den kan rikta in sig på hårpapill och hårpulpa och även behandla djupt inbäddat hår inom områden såsom armhålor och intima områden. Den höga vattenabsorptionen genererar högre temperatur och 1064nm våglängden ökar värmeprofilen för hela laserbehandlingen och ger den mest effektiva hårborttagningen. VÅR MASKIN är en av världens absolut effektivaste och skonsammaste lasermaskiner med alla idag tillgängliga våglängder i samma handenhet: Det gerr den effektivaste behandlingen som finns tillgängligt idag.

Lämnar ni någon garanti?

Nej och visst, det kan låta lite konstigt när vi ändå är så säkra på vår sak. Faktum är trots allt. att resultatet beror på många olika faktorer, som vi människor inte kan påverka själva. Jag skulle påstå, att salonger som lovar alla guld och gröna skogar inte är riktigt kunniga på området. Däremot kan du vara säker på, att du inte kan få bättre förutsättningar någon annanstans eller med en annan maskin.  Vi lovar också, att slutresultatet är det bästa möjliga med dagens senaste teknik. Även om det funkar perfekt för de allra flesta, kan ingen garantera varken goda eller dåliga slutresultat.

Jag har en hudsjukdom...

Här råder vi att du först och främst pratar med din behandlande läkare. Vi rekommenderar inte att personer med psoriasis eller rosacea gör behandlingen på de hudområden som är drabbade. Har du eller har du haft hudcancer bör du inte heller genomföra någon laserbehandling.

Finns det några krav på mig som kund?

Ja, det finns några. Du måste vara minst 18 år. Är du 16-17 år får du lasra dig endast men vårdnadshavarens skriftliga tillstånd eller närvaro vid varje behandling. Du får intte ha någon medicinsk historik som utsätter dig för fara vid laserstrålning (det utreder vi vid hälsodeklaration). Du får inte vara gravid. Du får inte heller ta medicin som utökar ljuskänsligheten eller tunnar ut huden. Du får inte heller behandlas med antibiotika samtidigt. Även vissa metallimplantat eller proteser kan medföra ett hinder.

Jag undrar något annat...

Om du inte hittar ett svar på din fråga är du välkommen att höra av dig till oss antingen genom vårt kontaktformulär eller via telefon på 0760-53 68 33 så besvarar vi din fråga.

SCMHR.png

Vi följer Internationella

standarder för laserbehandlingar

fastställda av branschorganen SCMHR

intimblekning
lipolaser
laser för mön

Under behandlingen

Varje behandling påbörjas med en hudbesiktning. Vi kontrollerar att du inte har några skador på området och att din hud ser frisk ut. Sedan smörjer vi området som ska behandlas med en vattenbaserad gel som hjälper maskinen att glida på huden och svalkar området något.

Därefter sätter både behandlaren och du på er skyddsglasögon och behandlingen påbörjas. För att undvika oavsiktlig laserexponering i ögonen kan du med fördel blunda under behandlingen. Vi är lyhörda och hör med dig hela tiden hur du upplever behandlingen.

När behandlingen är klar tar vi bort gelresterna på huden och det hela är därmed klart. Du kan återgå till jobbet som vanligt. Det är ytterst ovanligt att det syns alls att man har varit på behandling. Ingen speciell känsla stannar heller kvar på huden, den kan dock kännas lite varm. Allting är i stort sett normalt direkt efter behandlingen.

Före behandlingen

Inga andra förberedelser behövs förutom att du ska raka området samma dag eller dagen innan. Ju närmare rakning, desto mindre smärta. Är du en man och gör en behandling i ansiktet rakar du dig samma dag så nära behandlingen som möjligt. Ingen deodorant, parfym eller krämer ska appliceras på området på behandlingsdagen.

image (2).jpg

Efter behandlingen

laser ansikte

Det viktigaste efter behandlingen är att inte utsätta det behandlade området för solen eller sola solarium på minst två veckor. Samma gäller före din nästa behandling: Ingen sol på två veckor innan. Gör du behandlingen på vår- eller sommartid bör du använda en hög solskyddsfaktor på det behandlade området under hela behandlingstiden. Området får gärna återfuktas med en hydrativ creme då lasern kan torka ut huden något. Området ska inte epileras eller vaxas mellan behandlingarna. Du ska raka dig på området dagen innan eller samma dag som din nästa behandling äger rum. Det är helt okej att raka sig på området vid behov.


Du kommer att märka efter varje behandling att din hårväxt avtar något. Mängden av strån blir färre och håret verkar växa långsammare. Till slut kommer det mesta av håret att försvinna.

Mika Marin Stockholm

är specialiserade på hårborttagning av alla slag.

Vi är proffs på det vi gör med gedigen utbildning och erfarenhet samt mycket nöjda kunder, som kommer tillbaka.

 

Välj oss när du vill göra en hårborttagning oavsett om det gäller permanent hårborttagning med laser eller vaxning.

För att hos oss är du i trygga händer, som levererar resultat. 

Välkommen till Mika Marin Stockholm!

laser resultat
bottom of page