top of page
Intimblekning Bleka underlivet Stockholm

INTIMBLEKNING

Hudblekning, analblekning, intimblekning, bleka rumpan i Sumpan... ett känt barn har många namn. Oavsett etikett så finns det en beprövad behandling för en jämnare hudton både i hela underlivet och på andra delar av kroppen.

Vi är den ledande aktören i Norden inom detta område och behandlar varje år hundratals kvinnor och män. Ämnet är inte tabubelagt hos oss utan en del av vår vardag. Därför kan du känna, att hos oss är du i säkra händer. Vi vet vad vi gör och kan med stor säkerhet hjälpa dig som lider av hyperpigmentering. 

Lid inte i det tysta utan ta steget tillbaka till en tillvaro med en bättre livskvalitet och ett gott självförtroende.

INTIMBLEKNING

Varför i hela friden bleka underlivet?

Det kan kanske verka överdrivet fåfängt att vilja bleka huden i underlivet. Och sanningen är att den moderna behandlingen har sitt ursprung i efterfrågan från stjärnorna inom vuxen-underhållning, dansöser, modeller och idrottare som på något sätt blir lite mer exponerade offentligt. Men i dagsläget är den mest typiska kunden till oss en tvåbarnsmamma som efter hormonala förändringar har fått en helt ny hudton i underlivet. Många som kommer till oss upplever förändringarna så jobbiga att det stör det vardagliga livet. De kanske inte längre vill gå på badhus eller till och med avstår från att ha sex med sin partner. Hyperpigmentering kan vara ett verkligt problem och allt för ofta har försöken till förbättring slutat med ännu en besvikelse.

Tusentals lider i onödan

Anledningar till pigmentförändringar är många och skiljer sig från person till person. Epidermal pigmentering beror ofta på hormonala förändringar efter graviditet eller klimakteriet. Det kan också orsakats av friktion och värme, övervikt eller en tillförd trauma såsom användning av hårborttagningsmedel och andra kemiska produkter eller ett överdrivet solande. Vissa är mörkare sedan födseln medan andra har fått problem med åren. Gemensamt är ändå, att tusentals lider ensamma i tysthet. Man pratar inte om ämnet, men försöker ändå desperat hitta en lösning på problemet.

Det är viktigt att förstå, att det är naturligt, att vi alla är något mörkare på intima områden. En liten nyansskillnad föranleder alltså inte en blekning. Har du inte ens tänkt på saken innan, är det antagligen inget problem för dig heller. Men är det något som stör dig, är det skönt att veta, att fungerande hjälp finns. Genom intimblekning kan de flesta återställa de hyperpigmenterade områden till ursprungsnyansen eller åtminstone så nära som möjligt - säkert och permanent.

Fungerar det verkligen?

Många som kommer till oss har provat olika krämer, som finns att beställa på nätet. Vissa kanske fungerar någorlunda, men problemen är tillbaka så snart man slutar med krämerna. Det finns flera metoder för blekning. Vi arbetar med en kemisk metod där vi använder substanser som egentligen inte bleker i ordets riktiga betydelse utan hindrar huden att bilda nytt pigment. Den "gamla" huden måste alltså exfolieras och "ny" hud måste bildas på området innan de slutgiltiga resultaten uppnås. Metoden fungerar för de flesta oavsett hudfärg. Behandlingen är relativt ny i Sverige och det finns få salonger som kan detta. Vi är den ledande salongen inom området i hela Norden och vår skola Intimate Academy har den enda utbildningen i landet inom intimblekning.

Kan vem som helst göra en blekning?

Innan du påbörjar en salongsbehandling utreder vi orsakerna till förändringarna och tittar på din medicinska historik. Sedan gör vi ett stresstest som visar ifall du tål medlet eller inte. Om du inte löper en risk för allvarliga biverkningar får du genomföra en full blekning. Du måste även vara minst 18 år. Även om de allra flesta är mycket nöjda med behandlingen, måste man ha i åtanke, att det inte finns några garantier på att du får exakt den nyansen du önskar. Resultaten är individuella och hänger ihop med orsakerna.

Efter ditt första besök på salongen (stresstest och initial behandling) fortsätter du behandlingen hemma varje natt under en viss tid. Du stärker resultaten med några boosters på salongen under tiden. Det tar totalt 4-12 veckor att uppnå ett slutresultat. Även här är det väldigt individuellt.

Men allra först bör du överväga om du verkligen behöver göra en behandling. Som vid alla behandlingar, kan vissa biverkningar uppstå, men alla behöver inte få några. Du kan läsa mer av dessa längre fram.

Mörk pigment i underlivet kan hjälpas!

Prislista Blekning

Konsultation & Stresstest

Boosterbehandling**

Utredning vid återbesök

Komplett blekningspaket*

*Erbjudande

KOMPLETT BLEKNING inklusive ALLT

Konsultation. stresstest, hemmabehandlingscreme,

exfolierande tvätt, eftervårdscreme och intimscrub.

** En boosterbehandling cirka två veckor efter behandlingsstart rekommenderas. Därefter kan boosters göras efter enskilda behov.

Produkter separat

Bright Maintainer 3% Blekande nattkräm

Pink Wink Wash Exfolierande intimtvätt

Soft Kitty Ultrahydrativ intimkräm

Scrub it Mekanisk intimpeeling

60 min

45 min

45 min

45 min

900

650

Fri

1 995

1 995

450

159

295

195

New Project (59) (2).jpg
Bleka underlivet Intimblekning Stockholm resultat

Exempel på ett lyckat resultat efter blekning. Observera att resultaten är individuella och att behandlingen inte fungerar på alla. Klicka för att se bilden.

Varning! Bilden innehåller

full nakenhet.

Kan inte jag göra detta själv hemma?

Jo, det kan du. På vår webbshop kan du beställa hem alla produkter du behöver och göra allting själv. Det kan vara en lösning för dig som bor långt bort från Stockholm. Behandlingen hemma tar dock längre tid eftersom de starka boosterbehandlingarna uteblir. Vi rekommenderar därför att där det är möjligt genomföra detta inklusive salongsbehandlingar för bästa och snabbaste resultat. Då träffar du även en hudterapeut som du kan kontakta när som helst under processen - för din trygghet.

intimblekning nanoljus

Vilka risker och biverkningar finns det?

Blekning är en medicinsk behandling. Liksom alla medicinska behandlingar kan vissa biverkningar uppstå. Du behöver inte drabbas av några biverkningar, men följande biverkningar har rapporterats i samband med en kemisk blekning: Blekning kan försvåra dig att bli gravid eller orsaka missbildningar för fostret om du blir gravid under blekningsperioden. Att bleka sig under graviditet orsakar troligtvis missbildningar för fostret eller kan orsaka missfall. Man kan drabbas av  en allergisk reaktion som kan yttra sig med känslig hud, rodnad, irritation, klåda, utslag, svullnad, etc. Fortsatt blekning trots indikation om biverkningar kan leda till kontaktdermatit och andra allvarliga hudsjukdomar. Blekningsprodukter kan orsaka hormonstörningar som rubbningar i menscykeln. Det saknas tillräckligt med forskning om sambandet mellan intimblekning och cancer. Inga påvisade fall av cancer har dock upptäckts i samband med blekningen. Dock avråder många hudläkare från att bleka huden över huvud taget. Även om du inte tillhör någon av riskgrupperna, kan hudirritation förekomma. Din hud kommer sannolikt exfoliera på det behandlade området. Det är normalt och ska promotas. Din hud kommer att behöva att smörjas med fuktighetskräm under behandlingen. Du är själv ansvarig för blekningens eventuella följder.

Hur många behandlingar behövs det?

Det är högst individuellt. Om du kvalificerar dig till en specialbehandling hemma behöver du inte några fler besök på salongen utan fortsätter blekningen på egen hand. Om du kan få intensivbehandlingen avgörs vid konsultationen och den inledande blekningen. Det går inte att svara på telefon om du kan få behandlingen eller inte. Normalbehandling varierar mellan 3 och 10 återbvesök.

Gör det ont?

Inte det minsta. Det känns ungefär som en hårblekning. Med andra ord i normalfallet kan det sticka eller klia lite, vissa upplever att området som bleks blir varmt. Dessa känningar är normala, men skulle det göra ont eller svida, måste behandlingen avbrytas. Därför är det viktigt att du vid första blekningen är mycket  uppmärksam på just smärta och sveda.

Hur går det till rent praktiskt?

Ungefär som en vaxning. Du tar av dig och lägger eller ställer dig på en behandlingsbänk och efter en desinficering får du en blekningskräm över området som ska blekas. Denna creme är extra stark och fungerar som en stresstest för att se om du tål medlet  Testet tar ca 15 minuter att genomföra. Under proceduren får du en nanoljuslampa över området för att förstärka effekten. Därefter rengör vi området och lägger på en efterbehandlande creme som fortsätter blekningen ca 4 timmar efteråt och samtidigt lugnar den huden efter påfrestningen. Om allting går bra instruerar vi dig hur du går tillväga hemma.

Kan komplikationer uppstå efteråt?

Får man problem, brukar det visa sig redan under den första behandlingen. En av 10.000 får en allergisk reaktion som kräver behandling. Med andra ord risken finns, men den är liten, men den finns.

FLER FRÅGOR & SVAR

Hur länge håller det?

Kemisk blekning med vår metod brukar ge så kallad semipermanent resultat. Det innebär, att för att bibehålla resultatet krävs inte någon fortsatt användning utan det räcker med en uderhållande intimcreme, som du hittar i vår egen produktserie INTIMATE.​

Vilka områden kan blekas?

Insidan av lår, yttre blygdläppar, kring anus, under armarna, bröstvårtorna, mellangården knäna och andra riktade områden på kroppen. Man ska inte bleka sig närmare än 2 cm från ögonen.

Hur vet jag om jag får bleka mig?

Till att börja med måste du vara över 18 år. Hudläkare avråder generellt från hudblekning då det finns för lite forskning på området och det finns många produkter på marknaden som visserligen fungerar, men är osäkra och kan vara cancerframkallande. Innan du får genomföra en inledande blekning måste du svara på en del frågor om din medicinska bakgrund och ta del av viktig information. Tillhör du någon av riskgrupperna eller om anledningen till pigmentskillnaderna  gör att blekningen är troligtvis verkningslös, genomför vi ingen blekning på dig. Vi listar inte anledningarna till avslag här för att du som vill bleka dig ska svararärligt på hälsoundersökningen. Om du får bleka dig, är du själv ensam ansvarig för blekningens alla följder likaså de negativa som de positiva.

Vad innehåller blekningen?

Den blekande ingrediensen i salongsbehandlingen heter kojinsyredipalmitat. Det är ingrediensen som tränger in i epidermis för att göra en djupblekning. Utöver det innehåller blekningsmedlet lite väteperoxid för de yttre hudcellernas blekning. Övriga ingredienser är C-vitamin, A-vitamin, Organisk svavel, gurkmeja, papayaextrakt, bindemedel, parfym och konserveringsmedel. Är man allergisk för något av ingredienserna bör man avstå från blekningen.

Vad händer med håret?

För bästa resultat rekommenderar vi, att du är vaxad eller rakad när du gör behandlingen Blekningen påverkar inte håret, men hår på området kan ge ett ojämnt resultat.

Kan jag få en kvinnlig behandlare?

Ja. Vi har kvinnlig personal som är utbildad av vår Intimate Academy. Som standard föreslår vårt bokningssystem Mika Marin som terapeut. Vill du ha en kvinnlig terapeut istället, väljer du antingen Patricia Siriphokhanontson eller Susanne Landberg i menyn.

Om det inte funkar, är behandlingen gratis då?​

Tyvärr är det en del av människor vars hud vägrar att blekas. Huruvida du tillhör dem eller inte vet vi endast genom att prova oss fram. Eftersom jag ändå har använt både produkten och min tid så måste du betala för de genomförda behandlingarna, oftast bara en gång. Det finns ingen returrätt för blekmedlet man köper hem, därför vill jag att du gör den första blekningen hos mig.

Intimblekning bleka huden under armarna stockholm
bottom of page