top of page

Låt oss reda ut begreppen kring intimområdet

Uppdaterat: 19 apr. 2023


Brazilian, Hollywood, Bikini...

NU REDER VI UT BEGREPPEN EN GÅNG FÖR ALLA


Det kan vara förvirrande när man pratar om grooming av intima delar. Det finns många olika begrepp som folk ofta använder för att beskriva helt andra saker än vad de egentligen är. Så nu reder vi ut vad alla dessa betyder, så du kan be om rätt typ av vaxning eller laser nästa gång.


Dessa begrepp används alltså både vid intimvaxning och intimlaser.


BRAZILIAN

Det är vanligt att folk använder uttrycket Brazilian eller Brasiliansk vaxning generellt om all typ av intimvaxning/laser. Vi som jobbar i branschern syftar dock alltid till bara en viss typ av hårborttagning, som innebär att man eliminerar allt hår både framme och bak inklusive inre blygdläppar för tjejer och pungen för killar, mellangården och den bakre skåran. Håret ska bort överallt UTOM på ett litet område precis ovan könet. Man lämnar kvar en liten formation hår kvar där. Den kan vara utformad som ett sträck (även kallat landningsbana) eller en liten triangel.

Anledningen till att framför allt tjejer vill ibland lämna lite hår kvar precis ovan könet kan vara att hårborttagningen känns mest just där. Eller kanske tycker man att det är snyggare eller lite naturligare så. Du bestämmer självklart själv vad som passar bäst på dig.

Brasiliansk stil har blivit mycket vanligare under det senaste året och är på väg att ta över den allra populäraste stilen, som vi kommer till härnäst.


HOLLYWOOD

Denna typ av hårborttagningsstil är fortfarande den absolut populäraste. Denna stil kallas väldigt ofta felaktigt för Braszilian, men Hollywood är mer än så. Hollywood innebär att man tar bort allt hår på hela intimområdet utan lämna kvar någon remsa ovan könet. Det är alltså nästan samma sak som Brazilian, men här lämnar kunden salongen helt porslin i underlivet.

Så vill du inte lämna kvar någonting, då ska du be om Hollywood och inte Brazilian!


BIKINI

Bikinivaxning eller bikinilaser kan man se som en lightversion av intimvaxning/laser. Här eliminerar man håret i ljumsken så, att inget hår syns när man har trosor av midimodell på sig. I en standard bikinivaxning ingår alltså ljumsken och liten bit av könshårets överkant så att allt kan paketeras snyggt inuti trosan. Det finns även en annan variant av bikini, nämligen...


EXTENDED BIKINI

Den här stilen innebär en bikinvaxning som funkar med en stringtrosa. I praktiken innebär det att man eliminerar håret, utom i ljumsken och en bit av överkanten, även i den bakre skåran och på mellangården. Vilken typ av bikinistilen du väljer beror väl på vilken typ av bikini du använder.


LANDSCAPE

Denna stil favoriseras nästan uteslutande av killar. Vid en landscape tar vi bort håret endast på pungen, mellangården och i den bakre skåran. Överkanten kring penis snyggas till, men man lämnar allt övrigt hår ovan könet kvar. Det kan personen klippa lite kortare för att matcha den släta underdelen av könet. Om en kvinna väljer denna stil innebär det hårborttagning endast på blygdläppar, mellangården och den bakre skåran.


SKINKOR, SVANK OCH INSIDA AV LÅR

Dessa områden ingår inte i någon av intimvaxningar/laser. Jag brukar dock ta bort håret där helt gratis om det inte är så mycket. Men på de flesta ställen måste du boka dessa områden som ett tillägg till din intimbehandling. Det brukar inte kosta särskilt mycket extra heller.

Jag rekommenderar att ta en titt på skinkor och svank, många behöver lite omsorg där också, utan att inse det. Du kan även fråga din vaxare om det finns ett behov för hårborttagning där. Och faktiskt, det här gäller även för tjejer - tro mig.


BEDÖVNING VID VAXNING

Vilken stil du än väljer, så löser vi på Mika Marin Stockholm det för dig snabbt, noggrant och till ett överkomligt pris. Dessutom är vi den enda salongen i Sverige som erbjuder bedövning vid intimvaxning. Välkommen till oss!
822 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page