top of page

TANDBLEKNING

vita tänder med tandblekning hos mika marin sthlm

Att ha ett vitt leende är idag en självklarhet för den självmedvetna människan, Vi vill alla se bra ut och munnen drar alltid uppmärksamheten till sig, inte minst för att en stor del av vår kommunikation sker just den vägen.

Att ha gula tänder eller beläggningar orsakade av kaffe, te, rödvin, tobak, snus och kolsyra anses inte så fräscht och kan de facto förstöra annars ett så vackert ansikte.

Vår tandblekning KEEP SMILING är en framstående blekning med en klinik-styrka/tandläkarstyrka. Blekningen aktiveras med ett plasmaljus (även kallat laser i sammanhanget) som ska få verka i tre korta omgångar. Vårt plasmaljus är den mest avancerade på marknaden. Den har den allra starkaste av tillgängliga lampor med en styrka på hela 60 W. Det kan man jämföra med bransch standarden kring 32 W. 

Det är dessa två viktiga faktorer som gör vår metod till ett överlägset sätt att ta fram ett vackert leende med vita och rena tänder. Behandlingen tar maximalt en timme och du går hem med ett nytt vitt leende.

Resultatet är permanent upp till 3 år.

mika marin tandblekning

Idag behöver du inte sätta dig i tandläkarens dyra stol för att få ett vitt leende. Tandläkarens metoder är nämligen tillgängliga hos oss med precis samma styrka och till och med med bättre ljuskälla. Dessutom görs behandlingen helt utan att slipa på emaljen, vilket gör att dina tänder inte kan skadas av behandlingen och att resultatet håller även längre.

Mika Marin själv gör samtliga tandblekningar hos oss. Han utbildar även andra salonger inom lasermetoden och kliniktandblekningen Keep Smiling. Du kan med andra ord räkna med att vara i professionella händer.

Du är välkommen att höra av dig till oss om du har några frågor eller för att

Boka en tid för en tandblekning. Just nu har vi ett erbjudande!

TIPS INFÖR EN TANDBLEKNING

För att maximera ditt resultat,

följ gärna dessa råd.

  • Undvik kaffe, te, rödvin och kolsyrade drycker den aktuella dagen. Ju mindre du äter och dricker generellt denna dag, desto bättre är det för slutresultatet.

  • Avstå från att röka och snusa . Om det inte går, borsta tänderna direkt efteråt.

  • Ät eller drick inget annat än vatten två timmar innan blekningen. Samma gäller även under två timmar efter blekningen då du helst ska undvika även vatten.

  • Borsta tänderna en extra gång med fluortandkräm precis innan behandlingen. Avsluta gärna med en fluorsköljning. Efter denna borstning, ät eller drick inget mer.

  • Fluor är det mest effektiva sättet att minska ilningar i tänderna efteråt. För att förebygga ilningar kan du ta fluortabletter eller använda fluorsköljning.  Båda kan du köpa på apoteket.

  • På apoteket finns även en speciell tandkräm med extra hög fluorhalt. Den heter Duraphat. Använd den om du upplever starka eller ofta förekommande ilningar.

vita tänder med tandblekning hos mika marin sthlm
vita tänder med tandblekning hos mika marin sthlm
keep smiling logotype

Eventuella biverkningar

Som med alla behandlingar, kan även tandblekning har oönskade sidoeffekter, men långt ifrån alla behöver uppleva dem. Tandblekning har inga allvarliga biverkningar. En vanlig sidoeffekt är tillfälliga ilningar i tänderna under en kortare period efter behandlingen.  Detta uppträder oftast när man dricker något kallt eller varmt. Ilningar kan lindras med extra intag av fluor, se tipsen. Övriga biverkningar kan vara känsligt tandkött eller en allergisk reaktion om du inte tål alla ingredienserna i blekmedlet. Blekningen kan även irritera slemhinnorna i munnen. Denna eventuella irritation går över på några timmar.

Åldersgräns

Även om många ungdomar vill gärna göra en tandblekning, så avråder både vi och Sveriges Tandläkarförbund från att göra någon form av tandblekning innan man har fyllt 18 år. Människans tänder blir nämligen färdigt utvecklade först i denna ålder och detta gäller även om man i övrigt skulle vara fullt utvecklad. Att göra en blekning tidigare än vid 18 års ålder kan ge permanenta pigmentskador för tänderna. Därför gör vi inte någon blekning för personer under 18 år oavsett målsmans godkännande. Det är inte säkert att bleka tänderna om man är under 18 år - Vänta!

Kronor, fasader och proteser

Om du har synliga porslinkronor, ytliga tandfasader eller synliga lagningar med vit komposit eller annat fyllnadsmaterial, bör du observera, att färgen eller nyansen av dessa inte kommer att påverkas av blekningen. Däremot avlägsnas eventuella beläggningar som bildats på dem.

bottom of page