top of page

Varför ska du vaxa dig innan tatuering?

Uppdaterat: 19 apr. 2023

Alla som har tatuerat sig vet. att tatueringsartisten brukar raka området som ska tatueras precis innan ingreppet. Artisten vill inte ha hår på området för att kunna göra en klar, perfekt bild.

Men alla som har gjort detta vet också, att när plasten som ska hjälpa området att läka åker på, startar även en period av jobbig klåda som varar i veckor. Detta kan hjälpas på ett enkelt och billigt sätt: Vaxning.


Efter rakning börjar håret växa tillbaka efter 20 minuter. När håret växer på ett tatuerat område brukar det klia, ibland helt infernaliskt. I värsta fall kan grova strån förstöra tatueringens kanter lite och göra slutresultatet sämre. Om du vaxar området innan tatuering börjar håret växa tillbaka först efter några veckor. Läkningen sker snabbare och kliar mindre - om alls. Dessutom ger du artisten en helt ren canvas att måla på - utan stubb och död hud.


Vi på Mika Marin Sthlm jobbar med Perron Rigots Tattoo Wax System som är en trestegsbehandling inför och för underhållning av tatueringar. Vi börjar med att exfoliera din hud på döda hudceller, vaxar sedan området med en speciell vax för tatuerad hud och avslutar behandlingen med en färgbevarande efterbehanndling. Resultatet är perfekta förutsättningar för en tatuering i världsklass.

Boka tid för vaxning innan din nästa tatuering!


7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page