top of page

"Mitt hår är tillbaka efter en laserbehandling"

Uppdaterat: 19 apr. 2023

Vi som jobbar med permanent hårborttagning med äkta laser påstår, att resultaten med äkta laserbehandling är permanenta och att det inte är möjligt att en återväxt sker på hår vars follikel, dvs. hårroten är dödad. Ändå händer det, att man hör vittnesmål om att håret skulle vuxit tillbaka efter 4-5 år. Hur är det möjligt?

Kall fakta ÄR att en gång förstörd follikel inte kan få återväxt. Det gäller både när follikeln förstörts med laser och när follikeln dött av naturliga orsaker, det som händer för vissa män med åldern. Om du har gjort en laserbehandling förut och fått tillbaka håret efter några år, så måste jag tyvärr tala om för dig att antagligen har du blivit blåst. Om behandlingen dessutom gjorde ont, har du med största sannolikhet blivit behandlad med IPL (intensivt pulserande ljus) och inte äkta laser.


IPL är fantastisk vid hudföryngring, men sämre när det kommer till eliminering av hår. Nästan alla får håret tillbaka efter några år efter IPL-behandling. IPL är diffust ljus som till skillnad mot laserns exakta skarpa strålar endast kan skada håret. IPL dödar alltså inte håret helt och därför är återväxten efter några år ett faktum. Tyvärr använder vissa salonger begrepp som IPL-laser eller dylikt. Det finns inget som heter så. Antingen är det äkta laser eller så är det IPL. Var alltså noggrann med att välja en salong som använder äkta laser.


En till möjlig orsak till hårväxt kan vara klimakteriet. En liten del av kvinnor utvecklar ny hårväxt i klimakteriet. I och med hormonella störningar kan kroppen tillverka helt nya hårsäckar på vissa områden. Det händer långt ifrån alla men tillräckligt många för att behöva nämnas. Det är alltså inte någon återväxt det handlar om utan helt nya hår. Händer det dig är det inget som kan stoppas utan du måste vänta ut att klimakteriet är över och behandla håret igen om du vill fortsätta vara hårfri.


Hårborttagning med äkta laser, som våran, ger alltså 100% permanenta resultat. Det kan vi garantera. Det kan alla som jobbar med äkta laser göra. Var alltså noggrann vid val av behandlare och ta reda på vad det är för maskin salongen använder. Det bästa är att välja någon som har en trippellaser med alla tillgängliga våglängder: Alexandrit, Yag och Diode i en och samma enhet. Det sparar dig både tid och pengar.


74 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page