top of page

Malin, 36: "Det här gav mig mitt sexliv tillbaka"

Uppdaterat: 19 apr. 2023

Att jobba med intimblekning kan vara kontroversiellt och tro mig, att det är väldigt olika reaktioner jag möter när jag berättar vad jag (bland annat) jobbar med. Vissa ställer seriösa frågor och är intresserade medan andra inte kan förstå hur man kan vara så ytlig att till och med vilja bleka underlivet. Andra vet inte riktigt hur de ska reagera och blir obekväma medan andra gör sig lustiga över saken. Det påvisar bara, att den som inte har upplevt hyperpigmentering vet och förstår inte, hur sådana förändringar kan orsaka komplex, som kan vara riktigt traumatiska.

Självklart finns det de som gör intimblekningen för att hänga med en trend, men pigmentförändringarna i underlivet kan ställa till det rejält och de flesta av mina kunder mår riktigt dåligt när de kommer till sin konsultation. En av dem var Malin (som egentligen heter något annat) som är en 36-åerig energisk och vacker tvåbarnsmor från en stockholsmförort. Hennes story är värt att berätta.


Malin märkte efter sitt första barn att huden i underlivet blivit lite mörkare, men det var ingen jättestor förändring så hon tänkte inte mer på det eftersom hon inte mådde dåligt över det. Men efter barn nummer två kom smällen. Bara någon månad efter förlossningen började Malins underliv bli mörkare och mörkare.


- Det slutade liksom inte. Jag blev så orolig att jag kontaktade mödravårdscentralen. De sa bara, att det var normalt och att många upplever det, men att det inte fanns någon hjälp att få. Man skulle bara gilla läget, berättar Malin och fortsätter:


- När tiden gick och jag förstod att det här inte var något övergående, så blev jag väldigt ledsen,. Jag skämdes så mycket över mig själv att jag slutade att gå på badhus med min förstfödda. Jag ville inte visa mig naken inför någon annan. Jag började undvika att ha sex med min man då jag inte ville att han skulle se hur jag såg ut. Till slut slutade jag ha sex helt. Det mådde vårt förhållande naturligtvis inte bra av.


Malin ville ingenting annat mer än att återställa sitt underliv och inte behöva skämmas för sin kropp längre. Hon började googla och hittade olika krämer som skulle hjälpa. Med höga förhoppningar beställde hon sin första blekningskräm. Den fungerade inte alls. Kräm efter kräm var en besvikelse. Någon av dem fungerade och blekte huden lite grann, men problemet var tillbaka så fort man slutade använda produkten. Malin började tappa hoppet och hade nästan accepterat att förhållandet skulle antagligen ta slut och att hon inte skulle kunna ha sex någon gång igen - inte med lyset tänt i alla fall.


- Men hoppet är det sista som överger en så jag fortsatte att googla i ämnet. Jag hamnade då på Mika Marin Sthlm:s hemsida och kunde för första gången läsa något seriöst om intimblekning på svenska. Jag var ändå väldigt tveksam i och med alla besvikelser jag varit med om, men tänkte att jag måste ge detta en sista chans. Och vilken tur att jag gjorde det!


Malin kom då till mig för sin första behandling och jag berättade till henne, att just hormonella förändringar är något som går att fixa ganska lätt. Jag märkte hur någon form av hopp tändes i hennes ögon då. Jag betonade ändå, att det finns några som inte får önskade resultat, men att just i hennes fall fanns det goda chanser att lyckas. Men också, att behandlingen går ut på att förhindra huden att bilda nytt pigment och det är därför det kan ta tid innan man har nått målet.


Vi började med en initialbehandling och Malin fick med sig Bright Maintainer 3% hem. Den skulle hon använda varje natt och på morgonen tvätta av den med Pink Wink Wash intimtvätten, som har exfolierande egenskaper. jag instruerade henne att göra en intimpeeling två gånger i veckan och att komma till ett par boosterbehandlingar på salongen. Malin följde mina råd slaviskt - nu skulle det här lösas, hade hon bestämt.


Det tog över fyra veckor innan Malin började se resultat och jag fick uppmuntra henne under tiden när hon kom till sina boosterbehandlingar, att inte ge upp. Och det var tur att hon inte gjorde det. Efter 14 veckors behandling kunde vi konstatera, att hennes pigment i underlivet hade blivit 8 nyanser ljusare och började likna det som hon en gång hade.


- Du anar inte min lycka när jag fattade, att jag hade äntligen hittat något som funkade! För fösta gången på länge kunde jag känna mig lite lycklig igen. Sakta fick jag mitt självförtroende tillbaka och idag kan jag säga, att det här gav mig även mitt sexliv tillbaka. Tack gode gud att min kille inte hade dragit ifrån mig för idag är vi riktigt lyckliga tillsammans. Jag är så glad, att jag kom till dig Mika och att du inte snackade skit!


Det där är Malins egna ord vid vårt sista möte irl. Det var ett glädjefyllt möte, som fick mig att inse hur givande det-är att jobba med det jag jobbar med - när man kan göra skillnad för någon. Det gör även mig innehåll i livet - inte bara min kund.


Tusentals och åter tusentals lider i det tysta - mest för att ämnet är så tabubelagt. Det är det inte hos oss. Om du känner igen dig i Malins berättelse eller om du har annan typ av problem med hyperpigmentering, så är det dags att sluta att må dåligt nu! Hör av dig till oss, boka en tid för konsultation och din initiala behandling. Hjälpen kan vara så mycket närmare än du tror! Läs mer om intimblekning här och boka en tid här.


PS. Just nu är den bästa tiden att börja med behandlingen - innan solen är tillbaka.


89 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page