top of page

Kasta vinterpälsen, det är äntligen sommar!

Uppdaterat: 19 apr. 2023

På finska säger vi att man kastar vinterpälsen när man tar sommarens första dopp i naturen. Men vad som händer då för många av oss är, att man endast blöter ner vinterpälsen. Och jag vill inte veta hur din vinterpäls luktar eller ser ut när den är blöt.

När jag pratar om att kasta vinterpälsen menar jag naturligtvis den pälsen vi alla har: behåringen på kroppen. Evolutionen har tyvärr inte kommit så lågt ännu, att våra kroppar förstår att hår på kroppen inte längre behövs. Vi lever inte mitt i djungeln helt utan kläder. Vi kan skyla oss och skydda oss mot värme och kyla. Någon päls behövs inte längre. Men det kommer att ta tid innan pälsen försvinner helt av evolutionen.


Håret värmer mer än vad man tror. Jag minns alltid den dagen jag för första gången bestämde mig att raka mig på huvudet. Samtidigt rakade jag mig på hela kroppen bara som en grej. Det här var långt innan jag hade förstått att man ska vaxa sig istället. Den dagen var det -17 grader ute och jag gav mig ut som vanligt utan mössa eller långkalsingar. OMFG! Om jag frös? Det kan du betta på!


Håret på din kropp kan få dig att svettas mer. Håret samlar även lukter, vem minns inte hur håret luktade efter en utekväll på tiden vi fick röka inne... Och lukterna på kroppen är inte alltid de mest attraktiva, speciellt inte på våra intima områden. Ett svettigt skrev luktar helt enkelt inte gott. Tacka Gud att detta ändå kan lindras och hindras.


Har man ljus hud och mörkt hår ska man ta bort håret permanent med laser, men samtidigt solande är inte bra. Därför vaxar de flesta kloka människor sig på sommaren. Varför? Här listar jag några av fördelarna med att vaxa sig både intimt och på kroppen:

- Stå ut med liten smärta och var hårfri i veckor

- Slipp trubbig och kliande utväxt - återväxten är mjuk och kliar inte

- Känn dig svalare och fräschare utan hår som samlar lukter

- Se snyggare ut när du får jämnare solbränna utan fläckar

- Återkommande vaxning minskar hårväxten och gör den långsammare

- Inga rakfinnar, utslag, sår eller inåtväxta hårstrån

Jag kan fortsätta listan i evigheter och inte hitta några nackdelar...


Jo då, säger du: Smärtan! Den kan vi ta hand om med bedövningsspray på intimområdet och under armarna (samma bedövningsspray man använder vid halsoperationer på sjukhus) och på kroppen kan du som tycker att vaxning gör ont få en SWEET COTTON vaxning som är skonsammare och naturligt bedövande. Så det argumentet köper inte jag längre.


Gör inte det du heller! Boka en tid för vaxning idag och kasta vinterpälsen på riktigt! Boka gör du här: https://bymika.bokadirekt.se.

50 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page