top of page

Kan jag göra en kemisk peeling under våren/sommaren?

Inför sommaren är det många som vill rusta huden med vitaminer, aminosyror och andra godsaker som huden behöver när den utsätts för påfrestningar som direkt solljus. Kemisk peeling är ett av sätten att göra det på. Men solljus borde undvikas vid en kemisk peeling. Är det då rekommenderat att inte göra kemisk peeling under sommaren?Vad är kemisk peeling och varför gör man det?

Kemisk peeling är samlingsnamnet på olika hudbehandlingar där en syra används för att uppnå fördelar som rynkoreducering eller lyster. Det finns massor med olika peelingar med olika syften. Det gemensamma för de alla är att de är mycket effektiva och ett förmånligt sätt att bättra hudens tillstånd på olika sätt.


Och det stämmer, att direkt solljus bör undvikas vid de flesta kemiska peelingar. Det är extra viktigt exempelvis om man gör en peeling med exempelvis Nomelan Fenol, som får hela huden att förnya sig. Men det finns en peeling som kan göras året om.


PRX T-33 kan göras när som helst

Den kanske allra mest kända kemiska peelingen heter PRX T-33. Den är mycket effektiv i anti-ageing syfte då den slätar ut fina linjer och rynkor. På köpet får man en otroligt fint glow i huden. Effekterna varar mycket länge. Man märker resultaten redan efter en behandling, men PRX T-33 är effektivast om behandlingen upprepas några gånger med ett par veckors mellanrum.


Det som är mest speciellt med PRX T-33 är att denna peeling kan göras när som helst på året, eftersom man inte behöver undvika direkt solljus efter peelingen. På så sätt är PRX T-33 en unik peeling, som du kan göra när som helst på året. Det är delvis just därför denna peeling har på en kort tid blivit mycket populärt.


Passa på med andra peelingar

Än så länge gassar inte solen på för fullt och det är säkert att göra vilken kemisk peeling som helst och det är de facto rekommenderat att göra minst en behandling för att rusta huden inför sommaren. De peelingar du kan få hos oss utöver PRX T-33 är bl.a. följande.

  • CT Yellowpeel (engångsbehandling, ger glow och jämnar ut pigment)

  • Puryvic Acne Peeling (mot akne och akneärr)

  • Glowlift med oika syror (förbättrar hudkvaliteten)

  • SPA Peeling med retinoltillskott (anti age)

  • DNA Recovery peel (mot solskador)

  • Ferulac peeling (skyddande)

  • Nomelan Fenol (engångsbehandling, förnyelse för hela huden)

  • Ferulac Dubai Lips (peeling för läppar)

Du kan läsa mer om alla dessa peelingarna här.


Så passa på och gör en peeling nu innan sommaren har gjort sitt intåg fullt ut. Du kommer att bli förvånad över hur effektiva och bra peelingarna är för din hud. Det kan jag lova av både kunskap och erfarenhet.I vår webbshop hittar du förresten nya anti-ageing produkter till mycket bra priser.

4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page