top of page

Intimblekning på våren/sommaren - Bra eller dåligt?

Uppdaterat: 19 apr. 2023

För många som inte är så insatt i anledningarna är intimblekning, d.v.s. hudblekning på intimområdet höjden av fåfänga. Jag däremot, som har jobbat med detta i många år vill påstå motsatsen. Intimblekning kan vara lösningen på ett bekymmer man haft under många år. Den kan också förbättra livskvaliteten avsevärt.


Notis: Jag använder ordet intimblekning även om behandlingen i själva verket inte är blekande utan hindrar huden att bilda nytt pigment, vilket kan vara tidskrävande. Intimblekning är ett vedertaget uttryck för behandlingen och resultatet är ju en blekare hud på de behandlade områden.Anledningarna till varför folk vill bleka intima områden är naturligtvis många. Den allmänna uppfattningen är att intimblekning är en trend och en följd av en förvrängd bild om hur vi ska se ut där nere. Men sanningen är att för de flesta som gör intimblekning är hyperpigmentering ett verkligt problem.


En stor del av kunderna har fått hyperpigmentering som följd av graviditet eller annan hormonell förändring och hur de ser ut en trappa ner har förändrats drastiskt under åren. Det är inte alla bekväma med. Det kan orsaka, att man undviker exempelvis allmänna duschutrymmen eller är hämmad vid sexsammanhang. Jag har till och med mött personer som har blivit deprimerade p.g.a. dessa förändringar. I dessa fall är intimblekning något som verkligen kan förändra livet till det bättre.


Jag vill också betona det faktum, att alla som vill får inte göra intimblekning hos oss. Om personen inte har någon hyperpigmentering på området avråder vi från förfarandet och genomför inte någon behandling. Detta eftersom intimblekning är förenad med vissa risker som man inte ska utsätta sin kropp för om man inte har ett behov. Mer om de eventuella riskerna kan du läsa på vår hemsida.


Det är många som inser behovet när våren nalkas eller under sommaren då man kanske lägger mer märke till hur ens kropp ser ut. En viktig faktor för att blekningen inte ska ge oönskade resultat är ändå, att man undviker direkt solljus under hela behandlingen som kan pågå upp till tre månader. Är det då smart att göra behandlingen under våren eller sommaren? Jag får den här frågan ganska ofta.


Svaret är, som till mycket annat: Det beror på. Intimblekning innefattar även behandling av andra delar av kroppen än bara intimområdet. Bleker man exempelvis knän, så är det inte bra att göra det när risk för direkt solljus finns. Bleker man axillerna (armhålorna) så kan de flesta göra behandlingen även på våren eller sommaren. Man måste dock komma ihåg att inte pressa i solen med armarna uppåt. När det gäller just intimområdet så kan man faktiskt göra behandlingen även på vårkanten då de flesta inte solar helt nakna. Om man täcker området med kläder så föreligger det ingen risk för brännskador eller ojämn pigmentering, som annars kan drabba en vid direkt solljus under behandlingen.


Det finns alltså vissa saker man måste ta hänsyn till om man gör behandlingen under våren eller sommaren, men med vissa försiktighetsåtgärder kan man faktiskt genomföra proceduren även på våren eller sommaren.


För dig som funderar på att genomföra behandlingen kan vi berätta, att vi har just nu ett paketpris för en standardblekning, som innehåller konsultation och stresstest, hemmabehandlingsprodukter (pigmenthämmande nattcreme, intimtvätt och ultrahydrativ efterbehandling) för två månader och ett valfritt återbesök till ett paketpris för 2.100 kronor. Skulle vi neka dig behandling av någon anledning betalar du endast för ditt utvärderingsbesök hos oss. Den som vill effektivisera behandlingen kan även göra några extra salongsbehandlingar under behandlingstiden (starkare & katalyserande) till priset av 590 kr per behandling, men för många räcker hemmabehandlingen för att uppnå önskade resultat.


Är du i behov av detta, boka ditt första besök hos oss via vår bokningssida på Bokadirekt. Är du mer bekväm att göra utvärderingen hos en kvinna, så har vi även kvinnliga behandlare om är utbildade av mig. Välkommen till oss på Mika Marin Stockholm i Sundbyberg (Tuletorget).

114 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page