top of page

Det här skulle jag kräva av en vaxsalong

Uppdaterat: 19 apr. 2023

När vi för första fången går till ett vaxning (i synnerhet en Hollywood eller en brasilianare) står vi inför tanken på att ta av oss allt inför en fullständig främling som kanske eller kanske inte är kompetent nog att ta bort oönskat hår utan att man vill bita sönder en handduk. För mig finns det definitivt några faktorer som skulle påverka mitt val av en salong eller terapeut.Helst vill jag ha en pålitlig rekommendation, men skulle även ställa några väl valda frågor. För det första, hur lång tid tar det? Om vi ​​har en bokning på mer än 45 minuter, vad fan gör de som behöver mer tid? 30-45 minuter är lagom tid.


En annan viktig fråga skulle vara vilken typ av vax de använder. På intima områden är de endast hotwax som gäller, på övriga kroppen remsvax. Vi använder Perron Rigot och det jag gillar med det som terapeut och klient är att det är flexibelt och inte spricker när det tas bort. Det kallas definitivt hotwax av en anledning eftersom det känns mycket varmare än strip, det får svalna och sedan dras av medan terapeuten sträcker ut huden med ett fast grepp. Att se din terapeut testa vaxet innan de börjar lägga det på dina ömtåliga områden hjälper mig också att fylla mig med förtroende.


Jag vill också att min terapeut ska vara lugn, trygg och vara direkt i vilka instruktioner de ger mig. Så fort jag ligger på en säng som klient stängs min hjärna av och jag måste få veta vad jag ska göra. Om min terapeut såg blyg eller förskräckt ut skulle varningsklockorna ringa omedelbart.


Hen får gärna också berätta om förloppet. Vid intimvax behöver min terapeut lugna mig med sin professionalism. Det är inte alltid trevligt att visa hela sitt underliv för en fullständig främling. Hen ska få mig att känna mig bekväm. Just då att fortsätta med effektiv och snabb borttagning gör det så mycket mer uthärdligt.


Efter att ha kommit till slutet av vaxet, fortfarande vid liv och inte traumatiserad, bör terapeuten applicera en härligt lugnande olja på alla områden. Räkna med att känna dig lite klibbig och kanske lite öm, men inte länge! Det varierar men för ditt första vax blir det något längre än efterföljande gångerna, bara du följer eftervårdsråden och dessutom håller dig långt borta från en rakhyvel.


Det mest besvärliga resultatet av även den bästa vaxningen kan vara inåtväxande hårstrån. Att skrubba sig mellan vaxningarna förebygger. Vi har även ett supereffektivt serum som behandlar inåtväxande hår på ett par dagar.


Välkommen till oss.

111 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page