top of page

Ska du med plus-storlek betala mer för vaxning?

Uppdaterat: 19 apr. 2023

Jag fick förra veckan veta, att vissa salonger tar mer betalt för brasiliansk vaxning av överviktiga kunder. Det fick mig verkligen bli både ledsen och förbannad. Så ska det inte vara. Och så kommer det aldrig att vara hos mig. Till mig är du välkommen till samma låga pris alldeles oavsett din storlek.

Nedan finns 10 tips som alla stora flickor och pojkar bör känna till när det gäller brasiliansk vaxning.


1. En brasiliansk vaxning är när du vaxar bort allt från framsidan och baksidan. Ja du läste rätt, även på baksidan.


2. En storväxt kund ska inte debiteras mer för en brasiliansk vaxning. Priserna skall vara baserade på typen av arbete (dvs. ben, bikinilinje, brasiliansk etc.) och inte personens storlek.


3. Att ha en bra kemi med personen som gör den annars möjligtvis genanta processen att vaxa sig så mycket lättare. Om det känns redan från början obekvämt, var inte rädd för att gå därifrån. Det är din kropp och dina pengar!


4. Välj alltid en salong som använder hotwax, dvs vax som stelnar och dras av utan tygremsor. Tar vaxaren fram remsor, spring därifrån!


5. Man måste ta av sig kläderna från midjan och ner. Ett tips när det är varmt är att bära en klänning (om man är en kvinna) så att man behöver bara ta av sig underkläderna.


6. Om du är en big girl eller big boy kan du gärna hjälpa till genom att dra huden uppåt så att en bra spänning på huden skapas. Det minskar även din smärta. Ta inte illa upp om vaxaren ber dig att göra det, det är för ditt eget bästa.


7. Är du en tjej, välj ett datum som är ca 10 dagar före eller efter dina mens. Då är smärtkänsligheten som lägst. Lokalbedövning i form av spray minskar också smärtan, upp till 70%. Det kan vara en idé att välja en salong som jobbar med bedövning, särskilt om du ska vaxa dig för första gången.


8. Vaxning kan kännas som yoga med alla konstiga positioner. Att ställa sig på alla fyra till exempel kan kännas genant. Kom ihåg då, att vaxaren gör detta konstant och har sett allt. Det finns ingenting du har som får vaxaren att höja ögonbryn.


9. I en brasiliansk vaxning ingår även den bakre skåran. Det är särskilt viktigt från hygiensynpunkt. Hår samlar ju lukter och lukterna där bak är inte alltid de trevligaste. Genom att vaxa dig blir du automatiskt även fräschare. Det är ett stort plus.


10. En brazilian får dig att känna dig väldigt ^^. Det ger ditt självförtroende en extra boost och du slipper tänka hur det ser ut en trappa ner. Ett val för dig som alltid vill både känna dig och vara fräsch.


Välkommen till en vaxning hos oss på Mika Marin Stockholm.


144 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page