google-site-verification=JsUJm2BKBABxSA_XIqPJ5xgzJiW6J6iXnk29Hz7HrGI
top of page

Bright Maintainer 3%

0001
465,00kr
Finns i lager
1
Produktdetaljer
Brand: Intimate by Mika Marin


Vår bästsäljare INTIMATE Bright Maintainer 3% är en pigmenthämmande intimcreme som har fått en helt ny formula med 3% kojinsyra för en kraftfullare och snabbare effekt. Effekten kommer från kojinsyrans pigmenthämmande egenskaper, som hindrar att nytt pigment bildas på området krämen används på. Således är det viktigt att exfoliera huden under processen för att ny hud med mindre pigment kan bildas. För perfekta resultat skall du därför följa vår hudvårdsrutin.

Krämen påverkar tyrosinas - med andra ord hämmar den pigmentbildningen på området den används på. På så sätt ljusnar upp huden på det riktade området.
Krämen kan användas överallt på kroppen. Den fungerar perfekt på intimområdet (både framme och bak), på knän, insidan av lår, armbågarna och under armarna. Krämen är inte designat att användas på ansiktet då koncentrationen av verksamma ämnen kan vara för stark för ansiktet.

Kojinsyra som pigmenthämmande agent fungerar för ca 92% av människor. Resultaten, som normalt uppnås efter 1-3 månaders användning, är semipermanenta, d.v.s. en uppfräschning kan behövas efter 6-12 månader för att bibehålla den ljusare nyansen som bildats.

INTIMATE Bright Maintainer 3% är avsedd för hudtyperna 1-5 och har även snabbare verkan på hudtyperna 4 och 5. Krämen rekommenderas inte för den mörkaste hudtypen 6. Utöver kojinsyra kommer den pigmenthämmande effekten från naturliga pigmenthämmare såsom morrus alba och kumarin.

INTIMATE HUDVÅRDSRUTIN
Produkten skall användas endast på frisk hud utan skavsår, skorpor eller blåmärken. Krämen är bäst lämpad att användas på natten och tvättas noggrant av på morgonen med INTIMATE Pink Wink Wash, som är en lätt exfolierande intimtvätt utan tvål, alkohol, parabener eller parfymer samt innehåller mjölksyror som hjälper huden att återställa pH-balansen på området. Det är viktigt att tvätta området mycket noggrant efter användningen. Om produkten hamnar i matsmältningen på dig själv eller någon annan, orsakar den illamående.

Den andra produkten i vår rutin är den mekaniska intimpeelingen INTIMATE Scrubit B4U***. Peelingen rekommenderas två gånger i veckan under själva blekningsprocessen och därefter en gång i veckan för att underhålla resultatet. Ju snabbare en ny hud kan komma fram, desto snabbare ser man resultat. Om din hud tål att peelas oftare, är det fritt fram att göra det.


Observera, att krämen inte bleker i dess egentliga betydelse utan hämmar bildandet av nytt pigment. Därför dröjer det minst 2-3 veckor innan man börjar se något resultat vid en epidermal hyperpigmentering och minst det dubbla vid dermal hyperpigmentering, Med andra ord kräver intimblekning en hel del tålamod och tid.

Behandlingen kan i vissa fall resultera i något torrare hud på området. Har du en tendens att lätt få problem med torr hud, rekommenderar vi INTIMATE Soft Kitty som dagkräm på området. Soft Kitty är en ultrahydrativ kräm, som återställer fuktbalansen på området.

Eventuella sidoeffekter
Som alla medicinska och kosmetiska behandlingar och produkter kan INTIMATE Bright Maintainer 3% ha oönskade biverkningar, även om de flesta inte får några. Biverkningar som kan uppstå är känslig hud på området, rodnad, kliande känsla, brännande känsla, eksem eller utslag. Om någon av dessa biverkningar eller andra oönskade sidoeffekter uppstår ska du upphöra användandet av krämen omedelbart och vänta ut att symptomen har helt försvunnit. Efter att du varit symptomfri en vecka, kan du testa att använda krämen igen, nu med maximalt halva verkningstiden. Börja med endast två timmar och öka tiden successivt med en timme i veckan. Om symptomen kommer tillbaka upphör användningen helt. Då är du överkänslig för kojinsyra och kan inte använda denna produkt på ett säkert sätt.


DETALJERAD INSTRUKTION

1. Tvätta av området med endast vatten och låt torka helt och hållet.
2. Ta på dig skyddshandskar för att undvika, att krämen absorberas på dina händer och orsakar ljusare pigment på området som du inte avsett att påverka. Alternativt kan du tvätta händerna noggrant med tvål direkt efter appliceringen.
3. Applicera ett lager av krämen. Undvik att applicera utanför det pigmenterade området. Vänta ett tag innan du eventuellt tar på dig underkläder eller sov naken.
4. Sov med krämen ca 8 timmar. Krämen är bäst lämpad att användas på natten då svettande, temperaturändringar och friktion bör undvikas när krämen väl är applicerad. Ha inte krämen på längre än 9 timmar.
5. På morgonen tvättar du av området noga med Pink Wink Wash. Om området känns torrt applicera ett tunt lager Soft Kitty.

Proceduren upprepas varje natt tills man har uppnått ett önskat resultat. Rekommenderad maximal användningsperiod är 18 veckor. Om resultat har börjat synas under denna tid, men inte i tillräcklig utsträckning kan användningsperioden förlängas med fyra veckor efter en några dagars lång paus. För de flesta räcker dock en mycket kortare period. Har man mot förmodan inte uppnått önskat resultat efter två fulla omgångar, kommer krämen troligtvis inte fungera för dig. Observera dock, att kojinsyra inte fungerar för 5-10 procent av användarna.

Innehållet i förpackningen räcker till ca tre månaders normal användning.


DERMATOLOGENS RÅD

  • För ett snabbare och jämnare resultat bör man göra en intimpeeling två gånger i veckan med INTIMATE Scrub it mekanisk intimpeeling.
  • Området får inte utsättas för sol, solarium eller brun utan sol -produkter under hela behandlingsperioden samt två veckor efter en avslutad behandling. Samtidigt solande bränner huden lätt och kan orsaka pigmentförändringar på området.
  • Om du påbörjar en behandling med antibiotika måste behandlingen med Bright Maintainer avslutas eller pausas. Du kan fortsätta att använda krämen efter tre dygn från den senaste dosen av antibiotika.
  • Förtäring orsakar illamående hos vuxna och är potentiellt skadligt för spädbarn och mindre sällskapsdjur. Om ett barn har fått i sig av krämen och börjar må dåligt, ring omedelbart Giftinformationscentralen på 112 eller kontakta en läkare. Visa förpackningen med innehållsförteckningen. Krämen ska förvaras utom räckhåll för barn och sällskapsdjur, gärna separerad från andra krämer och produkter, svalt och borta från direkt solljus.
  • Tänk på biverkningen med illamående även om/när du eventuellt tar emot oralsex. Ha som rutin att applicera krämen sist av allt innan du går och lägger dig för att undvika, att din partner börjar må illa.
  • Krämen får inte användas om du är eller försöker bli gravid - Ej heller om du ammar eller har fött barn under de senaste sex månaderna. Kojinsyra går över i modersmjölk och är potentiellt skadligt för spädbarn. Överföring kan ske även vid upprepad hudkontakt.


100 ml - 465 kr inklusive moms 116 kr. (Jämförpris 4650 kr/l)
Tillverkad i EU för Mika Marin Cosmetics.
Fri frakt för beställningar över 899 kr, annars 88 kr flatrate.
Konsumentkontakt: www.mikamarin.netSpara denna produkt för senare användning
bottom of page